Počasí dnes20 °C, zítra14 °C
Pondělí 6. května 2024  |  Svátek má Radoslav
Bez reklam

Organizátoři zrušili populární Jízdu přes louži. Prudký déšť odplavil připravenou zásobu sněhu

Deštivé počasí nakonec zhatilo plány organizátorům populární Jízdy přes louži, která se měla uskutečnit v sobotu 11. 3. v šumavském lyžařském areálu Ski&Bike Špičák. Pořadatelé v pátek oznámili, že akci ruší.

„Mrzí nás to, ale musíme Jízdu přes louži kvůli nevyhovujícím podmínkám zrušit. Bohužel dnešní prudký déšť nám odplavil zásobu sněhu, kterou jsme si během mrazů na počátku týdne nasněžili jako zásobu pro vyhloubení louže. Bez dostatečné sněhové vrstvy to ale bohužel není možné. Sněhová pokrývka nám poklesla na průměrných 30 centimetrů, na nichž se sice dá lyžovat, ale 20 metrový a cca 1,5 metru hluboký „bazén“ v ní nevytvoříte,“ informoval Karel Samec, mediální zástupce Ski&Bike Špičák. Na sjezdovkách se ale podle jeho slov lyžuje dál.

Závod má jedno léta neměnné pravidlo - kdo se při přejezdu louže nevykoupe, s jistotou vítězí. Po každém kole se zkracuje délka nájezdu a kdo jako poslední ve své kategorii spočine na lyžích, snowboardu nebo speciálu na druhém břehu (nebo dojede louží nejdál), je vždy „králem“ nejen louže, ale i špičácké zimní sezony.

Hodnocení článku je 100 %. Ohodnoť článek i Ty!

Foto Richard Beneš

Štítky lyže, sníh, sjezdovky, lyžování, Ski&Bike Špičák, Železnorudsko, jízda přes louži, louže

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Organizátoři zrušili populární Jízdu přes louži. Prudký déšť odplavil připravenou zásobu sněhu  |  Společnost  |  Zprávy  |  Plzeňská Drbna - zprávy z Plzně a okolí

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.