Počasí dnes23 °C, zítra16 °C
Čtvrtek 2. května 2024  |  Svátek má Zikmund
Bez reklam

Pozorný motorista s policistou zachraňovali řidiče, kterého postihly za volantem vážné zdravotní problémy

Muže, který nečekaně vypadl ze stojícího automobilu si na silnici všiml projíždějící motorista. Zastavil, aby muži poskytl pomoc a krátce poté o události informoval i policii. Dobře udělal, protože motorista náhle utrpěl závažné zdravotní problémy a šlo mu o život.

„Na policejní stanici v Konstantinových Lázních na Tachovsku se dostavil čtyřiapadesátiletý muž, který uvedl, že si cestou z Kokašic do Konstantinových Lázní všiml stojícího osobního vozidla, ze kterého vypadl muž. Oznamovatel zastavil a ptal se muže, zda potřebuje pomoc. Ten mu odpověděl, že se mu během jízdy udělalo špatně, ale pomoc nepotřebuje, protože na místo se dostaví jeho syn, kterému již volal. Další pomoc, včetně přivolání lékaře, odmítl,“ popsala událost mluvčí policie Iva Vršecká.

Muž proto z místa odjel, ale celou věc ještě raději oznámil policii, protože nic nechtěl podcenit. Na místo pak okamžitě vyjel policista, který muže ve vozidle nalezl na udaném místě. „Řidič uvedl, že se mu udělalo nevolno a proto zastavil. Po krátkém rozhovoru s policistou však dostal křeč, přestal dýchat, komunikovat a ztrácel vědomí. Policista ihned přivolal rychlou záchrannou službu a poskytl muži podle pokynů operátorky tísňové linky první pomoc,“ uvedla mluvčí policie.

Díky okamžitě poskytnuté pomoci začal muž na policistu reagovat, ale do několika minut se záchvat zopakoval. Po příjezdu zdravotnické záchranné služby lékař vyhodnotil, že se jednalo o epileptický záchvat a díky zásahu policisty muž přežil.

Hodnocení článku je 88 %. Ohodnoť článek i Ty!

Foto Jan Luxík

Štítky záchrana života, řidič dostal záchvat, policista zachránil život, epileptický záchvat

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Pozorný motorista s policistou zachraňovali řidiče, kterého postihly za volantem vážné zdravotní problémy  |  Společnost  |  Zprávy  |  Plzeňská Drbna - zprávy z Plzně a okolí

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.