Počasí dnes20 °C, zítra18 °C
Sobota 4. května 2024  |  Svátek má Květoslav
Bez reklam

Po prořezání keřů zmizely i odpadky po bezdomovcích. Centrální obvod se pustil do zahradnických prací

Keře plné odpadků od bezdomovců trápily obyvatele zadních Skvrňan. Na jejich podnět proto třetí městský obvod dřeviny prořezal. Prostor se díky tomu mohl uklidit a došlo také k jeho prosvětlení. Zahradnické práce ale probíhají v současném období vegetačního klidu i jinde na území centrálního plzeňského městského obvodu.

Na keřových skupinách se nyní pracuje převážně v sídlištích. Jedná se o jejich ořez nebo případné zmlazení kvůli bezpečnosti, rozhledovým podmínkám nebo estetickým vlastnostem. Dále třetí městský obvod zajišťuje výhrab listí a úklid odpadků. „Tyto práce se provádějí na základě žádostí jednotlivých společenství vlastníků jednotek, podnětů Městské policie a případně místního šetření. V současné době tyto práce probíhají zejména v oblasti Skvrňany a Bory,“ uvádí starosta třetího obvodu David Procházka (ANO).

Na Skvrňanech se ořezávalo se zejména v ulicích Vojanova, Macháčkova, K. Steinera, Lábkova, Křimická, Na Okraji a také v oblasti Bory v ulicích Karla Vokáče, Tomanova, Čermákova, Skupova, Mandlova či Heyrovského. „Letos plánujeme také několik rekonstrukcí zeleně, které přispějí k větší atraktivitě daných míst díky zpřehlednění lokalit a nové výsadbě kvetoucích keřů, trvalek či cibulovin,“ doplňuje starosta. Rekonstrukce se chystá v ulici Budilova, Schwarzova u 2. základní školy, v ulici Anglické nábřeží pod Komerční bankou, na náměstí T. G. Masaryka a ve vnitrobloku Baarova – Skupova.

Do konce března přibude do ulice v Bezovce nový strom. Platan javorolistý doplní uliční stromořadí. Některé stromy ve třetím obvodu čeká takzvaný hlavový řez. Ten se provádí v ulicích Hroznová, Ovocná, Chvojová, Přeštická, Lukavická, Tělocvičná, Antonína Uxy, Máchova, nám. Českých bratří, Raisova, Žižkova, V Bezovce, Bolzanova, Zikmunda Wintra, Družstevní, Na Belánce, Vinohradská, Politických vězňů a dalších.

Hodnocení článku je 20 %. Ohodnoť článek i Ty!

Foto MO Plzeň 3

Štítky úprava keřů, úprava dřevin, úklid odpadků, centrální městský obvod

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Po prořezání keřů zmizely i odpadky po bezdomovcích. Centrální obvod se pustil do zahradnických prací  |  Společnost  |  Zprávy  |  Plzeňská Drbna - zprávy z Plzně a okolí

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.