Počasí dnes14 °C, zítra19 °C
Pátek 26. dubna 2024  |  Svátek má Oto
Bez reklam

Na západě Čech znovu padaly teplotní rekordy, bylo letní počasí a mnozí lidé se opalovali u vody

Teploty, které překročily i letních 25 stupňů, panovaly dnes v Plzeňském i v Karlovarském kraji. Téměř na všech stanicích tak padaly teplotní rekordy. Nejtepleji bylo dnes na Šumavě, v Kašperských Horách naměřili 25,4 stupně Celsia, na Horské Kvildě 24,1 stupně. Vyplnila se tak předpověď meteorologů, kteří avizovali nádhernou, teplou a slunečnou neděli. Lidé se opalovali a někteří vyrazili i k vodě.

„Rekordy byly na všech stanicích, které měří více než 30 let, kromě Plzně - Bolevce. Ve vyšších vrstvách atmosféry vanul teplý vzduch, takže dnes bylo nejtepleji ve vyšších polohách," uvedla Jana Adamovská z plzeňské pobočky Českého hydrometeorologického ústavu. I v nižších polohách bylo dnes téměř letní počasí, v Nepomuku bylo 23,2 stupně a v Konstantinových Lázních 23,0 stupně Celsia. V Plzni - Bolevci bylo nejtepleji z celého regionu v sobotu. Teploměr tam včera odpoledne ukázal rekordních 21,6 stupně Celsia.

Také v Karlovarském kraji bylo dnes na konec října nezvyklé teplo. V Krásném Údolí stanice naměřila 23 stupně Celsia, v Chebu byl 21 stupeň, na letišti v Karlových Varech 20,8 a v Mariánských Lázních, které se touto dobou obvykle spíše chystají na zimu, bylo dnes odpoledne 20,5 stupně Celsia.

Ohodnoť článek

Autoři | Foto Pixabay.com

Štítky teplota, teplotní rekordy, Bolevec, nejvyšší teploty, Kašperské Hory, Šumava, stupeň Celsia, Česko, Karlovarský kraj, Horská Kvilda, Plzeň, Český hydrometeorologický ústav, Nepomuk

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Na západě Čech znovu padaly teplotní rekordy, bylo letní počasí a mnozí lidé se opalovali u vody  |  Společnost  |  Zprávy  |  Plzeňská Drbna - zprávy z Plzně a okolí

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.