Počasí dnes14 °C, zítra19 °C
Pátek 26. dubna 2024  |  Svátek má Oto
Bez reklam

Lídrem kandidátky SPOLU pro komunální volby je v Plzni náměstek primátora David Šlouf

Pro podzimní komunální volby v Plzni opět spojily síly v rámci osvědčené koalice SPOLU strany ODS, TOP 09 a KDU-ČSL. Lídrem kandidátky se stal náměstek primátora David Šlouf (ODS). Kandidátku SPOLU se podařilo sestavit nejen pro volby do Zastupitelstva města Plzně ale také na plzeňských obvodech.

Vedle lídra Davida Šloufa na dalších místech kandidátky figurují Veronika Jilichová Nová (ODS), Michal Vozobule (TOP 09), Štěpán Krňoul (KDU-ČSL), Martin Baxa (ODS), Lukáš Hegner (ODS), Pavel Šindelář (ODS), Jiří Lodr (KDU-ČSL), Petr Suchý (TOP 09) nebo Lumír Aschenbrenner (ODS).

Kandidátku SPOLU v obvodu Plzeň 1 povede jeho současná starostka Helena Řežábová (ODS), lídryní za TOP 09 bude místostarostka Ilona Jehličková a lídrem za KDU-ČSL bude předseda obvodního finančního výboru Štěpán Krňoul. V Městském obvodu Plzeň 2 – Slovany bude post starosty obhajovat Lumír Aschenbrenner (ODS), lídrem za TOP 09 bude současný místostarosta Jan Fluxa a lídrem za KDU-ČSL ředitel Městské charity Plzeň Pavel Janouškovec.

Na starostu centrálního obvodu bude kandidovat jeho současný místostarosta Petr Baloun (ODS), lídrem za TOP 09 bude místostarosta Ondřej Ženíšek a lídryní KDU-ČSL předsedkyně osadního výboru Valcha Libuše Hubáčková. Na Doubravce povede kandidátku místostarosta Zdeněk Mádr (ODS), lídrem TOP 09 bude současný radní obvodu Václav Lacyk a za KDU-ČSL pak úřednice Helena Regnerová.

SPOLU sází na dostupné bydlení a levné energie 

Mezi klíčové priority koalice SPOLU v Plzni budou patřit především dostupné bydlení pro mladé rodiny a seniory, zachování levných energií, fungující doprava, zelenější a čistší město. Podle programu hodlá koalice SPOLU stavět nové mateřské školy a domovy pro seniory.

„Už v roce 2015 jsme jako první město v ČR schválili Koncepci sociálního a dostupného bydlení. Díky tomu jsme do současné doby poskytli 1173 nových bytů pro především mladé rodiny, samoživitelky, anebo seniory. V září dokončíme projekt výstavby dostupného bydlení v Zátiší, kde vzniká dalších 180 nových bytů. Máme připraveno osm lokalit ve vlastnictví města Plzně, kde postavíme v následujících několika letech dalších 400 dostupných bytů. To není planý slib, ale jasný fakt,“ uvedl lídr kandidátky David Šlouf.

„V dnešní době se více než v minulosti ukazuje, jak důležitá je skutečnost, že město je vlastníkem, nebo majoritním vlastníkem, poskytovatelů základních komodit, jako je voda, teplo a veřejná doprava. Obyvatelům města Plzně tak zajistíme jejich stabilitu, jistotu a dostupnost. Budeme usilovat o to, aby tyto služby byly co nejvíce dostupné a cenově férové, protože v dobrých i horších časech, které jsou nyní před námi, v Plzni držíme spolu,“ přiblížil své priority současný náměstek primátora pro oblast ekonomickou, bytovou a nakládání s majetkem David Šlouf.

Na jeho slova navázal i lídr za TOP 09 a náměstek primátora pro oblast dopravy a životního prostředí Michal Vozobule„Z pozice náměstka primátora jsem měl v tomto volebním období možnost ovlivnit to, jak bude v budoucnu vypadat plzeňská doprava, podařilo se zásadním způsobem posunout výstavbu západního obchvatu, postavit tramvajovou trať na Borská pole, vybudovat nová záchytná parkoviště, ale také začít se stavbou tzv. zelených střech a dalších „zelených“ ploch jako je například nový park Podzemník na Košutce či renovace stávajících parků – Lochotínského parku či parku za Plazou. Kromě fungující dopravy a zelenějšího města mou jasnou prioritou také nadále zůstává dobré hospodaření s dešťovou vodou včetně řešení situace vysychajících Boleveckých rybníků,“ řekl Vozobule.

„Naše politika začíná u člověka a chceme řešit reálné problémy lidí tam, kde žijí. Jsme hrdí na naše město Plzeň a chceme, aby se v něm žilo dobře každému bez ohledu na věkovou či sociální skupinu. SPOLU máme připravený program pro každou generaci. Pro rodiče s dětmi plánujeme výstavbu nových mateřských škol a rozšíření stávajících kapacit, myslíme ale i na starší generace, a proto plánujeme výstavbu domu pro seniory,“ uzavřel lídr za KDU-ČSL Štěpán Krňoul.

Ohodnoť článek

Foto Plzen.eu

Štítky David Šlouf, lídr kandidátky SPOLU, komunální volby, ODS, TOP09, KDU-ČSL, kandidát na primátora Plzně, Vozobule, Krňoul, Plzeň, TOP 09, Volby do zastupitelstev obcí v Česku, koalice, SPOLU, Michal Vozobule, doprava, stavba

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Lídrem kandidátky SPOLU pro komunální volby je v Plzni náměstek primátora David Šlouf  |  Politika  |  Zprávy  |  Plzeňská Drbna - zprávy z Plzně a okolí

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.