Počasí dnes22 °C, zítra17 °C
Pondělí 23. září 2024  |  Svátek má Berta
Bez reklam

Demonstrace proti nošení roušek se v Plzni příliš nepovedla, lidé zklamaně odcházeli

Poněkud rozpačitě skončila pro řadu lidí pondělní podvečerní plzeňská demonstrace namířená proti chaotickým plošným vládním nařízením v souvislosti s koronavirem a zejména proti nošení roušek. U katedrály svatého Bartolomějem na náměstí Republiky se původně sešly asi 200 demonstrantů, část z nich ale po chvíli odešla, protože se vlastně nic nedělo.  

Lidé, kteří přišli vyjádřit nespokojenost s nařízením nosit opět roušky, se sešli u boční strany katedrály. Bohužel pořadatelé protestní akce neměli připravenou žádnou zvukovou apararturu. Když ani 40 minut od nahlášeného začátku akce nezazněly žádné proslovy, řada lidí zklamaně náměstí opustila.

Ti, kteří u kostela vydrželi, pak na místě mohli podepsat petici proti rouškám a také petici proti zavádění mobilní sítě 5G. Akce se uskutečnila pod dohledem většího množství policistů i strážníků městské policie. Na akci dohlíželo větší množství městských i státních policistů.

„Shromáždění na náměstí Republiky v souvislosti s vyjádřením nespokojenosti s vládním nařízením nošení rousek proběhlo bez narušení veřejného pořádku, v poklidu. Shromážděno bylo kolem 200 osob,“ dodala k akci mluvčí policie Dagmar Jiroušková Jersáková.

Od 1. září platí v plzeňské MHD pro všechny pasažéry nařízení používat při cestách roušku. Dnes dopoledne měli roušku v MHD nasazenou většinou jen starší lidé. Ti mladší jezdili až na výjimky bez roušek.  

Hodnocení článku je 44 %. Ohodnoť článek i Ty!

Autoři | Foto Policie ČR

Štítky demonstrace, nošení roušek, vládní nařízení, korona, rouška, Plzeň, Náměstí republiky

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Svoboda Bezcenzury

Dobrý den,Přečetla jsem si článek a jako účastník demonstrace si dovoluji nesouhlasit se zavádějícím nadpisem, potažmo zkresleným popisem celé akce. Je pravda, že začátek se kvůli technickým problémům zpozdil, ale vystupující začli hovořit bez mikrofonu, což na jejich pravdivá a povzbuzující slova nemělo žádný vliv. Pak už se techniku podařilo přemluvit a všichni, co na demonstraci k lidem promluvili, hovořili skvěle - se vším souhlasím. Škoda, že o akci se nedozvědělo více lidí, určitě by přišli. Ale nevadí, je to začátek a já doufám, že začátek velké laviny protestů proti nesmyslným opatřením, která si nesmíme nechat líbit!! Pamatujte, opakem lásky je lhostejnost. Tak nebuďme neteční a vyjádřeme nesouhlas - jinak budeme žít v takovém světě, ve kterém bychom snad ani raději nežili.

Středa, 2. září 2020, 18:43Odpovědět

Kaktus Píchavý

Takový to, když na demonstraci přijde víc policajtů než demonstrantů :D

Středa, 2. září 2020, 11:38Odpovědět

Demonstrace proti nošení roušek se v Plzni příliš nepovedla, lidé zklamaně odcházeli  |  Politika  |  Zprávy  |  Plzeňská Drbna - zprávy z Plzně a okolí

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.