Počasí dnes7 °C, zítra8 °C
Sobota 20. dubna 2024  |  Svátek má Marcela
Bez reklam

Dalším obvodem, kde Hnutí ANO nepostaví kandidáta do Senátu bude Plzeň město

Hnutí ANO nepostaví do letošních podzimních senátních voleb v obvodu číslo 9 Plzeň - město žádného kandidáta. Rozhodlo o tom krajské vedení strany. Šéf krajské i městské organizace ANO Roman Zarzycký dnes neovinářům řekl, že Senát považuje za trafiku a v regionu nezaznamenal žádnou konkrétní aktivitu, kterou by Senát či senátoři přispěli ke zlepšení kvality života obyvatel.

"V prvním kole ani nepožádám naše voliče a sympatizanty o podporu kandidáta z jiné politické strany," řekl Roman Zarzycký. Mezi dosud známými kandidáty si prý nevybral nikoho, koho by podpořil.

Funkci senátora bude v Plzni obhajovat Lumír Aschnebrenner z ODS a v Koalici pro Plzeň ho podpoří ODS, Koruna Česká, TOP 09, KDU-ČSL a Agrární demokratická strana. Piráti nominovali živnostníka a člena zastupitelstva Plzně Daniela Kůse. ČSSD schválila jako kandidáta neonatologa Jiřího Lišku, komunisté servisního technika Václava Heřmana, STAN bývalého velitele 6. polní nemocnice Jindřicha Sittu. Za SPD bude do Senátu kandidovat geodet a geolog Oldrich Fencl.

Zarzycký odmítl, že by ANO v Plzni vynechalo senátní volby z obavy z neúspěchu. V dosavadních senátních volbách totiž ANO nezískalo v Plzeňském kraji ani jedno senátorské křeslo. Kromě obvodu zahrnujícího Tachovsko a Chebsko jeho kandidáti neprošli ani do druhého kola. "Já si věřím, i s ohledem na preference a kvalitu svých lidí. Měli jsme vytipované tři kandidáty, ale já jsem se následně rozhodl, že všechny tři zapojím do práce na kraji, a všechny tři jsme zakomponovali do krajské kandidátky," řekl Zarzycký. Jeho rozhodnutí nemít v Plzni senátního kandidáta podle něj podpořilo krajské vedení.

Zarzycký míní, že debaty v Senátu a jeho rozhodování mají sestupnou tendenci, existenci horní komory Parlamentu ale respektuje. "Zároveň se domnívám, že naše nejsprávnější rozhodnutí v tomto kraji je kandidáta nepostavit," dodal.

Plzeň nebude jediným obvodem, kde ANO nebude mít žádného kandidáta. Už dříve to hnutí oznámilo také ve Zlínském kraji - v obvodech Zlín a Uherské Hradiště.

Ohodnoť článek

Autoři

Štítky ANO, Senát, Roman Zarzycký, volby, senátní volby, ANO 2011, Plzeň, Senát Parlamentu ČR, Volby do Senátu Parlamentu České republiky, ODS, TOP 09, KDU-ČSL, Daniel Kůs, Agrární demokratická strana

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Dalším obvodem, kde Hnutí ANO nepostaví kandidáta do Senátu bude Plzeň město  |  Politika  |  Zprávy  |  Plzeňská Drbna - zprávy z Plzně a okolí

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.