Počasí dnes6 °C, zítra7 °C
Pátek 19. dubna 2024  |  Svátek má Rostislav
Bez reklam

Senátní obvod Plzeň město zatím ještě nezná všechny kandidáty kteří jdou do voleb

Zatím ještě nejsou známi všichni kandidáti, kteří se budou v Plzni ucházet o přízeň voličů v podzimních senátních volbách. Senátorský mandát bude obhajovat Lumír Aschnebrenner z ODS a v Koalici pro Plzeň ho podpoří další strany, které nevyšlou do voleb vlastní lidi. Jméno svého kandidáta dosud neuvedlo hnutí ANO.

Dlouholetého starostu plzeňského obvodu Slovany, šedesátiletého Aschenbrennera, při obhajobě senátorského křesla podpoří Koalice pro Plzeň složená z ODS, Koruny České, TOP 09, KDU-ČSL a Agrární demokratické strany (ADS).

ANO jméno svého kandidáta oznámí zřejmě tento týden, řekl krajský šéf strany Roman Zarzycký.

Už dlouho mají jasno Piráti, kteří vybrali pětačtyřicetiletého živnostníka a člena zastupitelstva Plzně a třetího městského obvodu Daniela Kůse. ČSSD schválila jako kandidáta neonatologa a zástupce primářky novorozeneckého oddělení Mulačovy nemocnice Jiřího Lišku. Komunisté nominovali šestačtyřicetiletého servisního technika Václava Heřmana, který je zastupitelem plzeňského prvního městského obvodu. STAN si za kandidáta vybrali pětašedesátiletého bývalého vojáka, lékaře a bývalého velitele 6. polní nemocnice Jindřicha Sittu. Za SPD bude do Senátu kandidovat pětašedesátiletý geodet a geolog Oldrich Fencl.

Senátní obvod Plzeň-město měl dosud nového senátora po každých volbách. V letech 1996 až 2002 byl senátorem Bohumil Kulhánek z ODS, následoval Richard Sequens za US-DEU, Jiří Bis z ČSSD a nyní Aschenbrenner z ODS, který kandidoval v koalici s Korunou českou.

V roce 2014 se v obvodu ucházelo o křeslo senátora osm kandidátů. Do druhého kola tehdy postoupil Aschenbrenner a tehdy čerstvý ředitel plzeňské fakultní nemocnice Václav Šimánek z ČSSD.

Ohodnoť článek

Autoři | Foto Senát ČR

Štítky Senát, volby, okrsek Plzeň město, senátoři, Plzeň, ODS, ANO 2011, Volby do Senátu Parlamentu České republiky, ČSSD, TOP 09, KDU-ČSL, Agrární demokratická strana, Roman Zarzycký

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Senátní obvod Plzeň město zatím ještě nezná všechny kandidáty kteří jdou do voleb  |  Politika  |  Zprávy  |  Plzeňská Drbna - zprávy z Plzně a okolí

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.