Počasí dnes9 °C, zítra13 °C
Čtvrtek 25. dubna 2024  |  Svátek má Marek
Bez reklam

Lídrem STAN pro krajské volby potvrdil sněm v Plzni Pavla Čížka

Lídrem STAN pro podzimní krajské volby bude v Plzeňském kraji regionální předseda hnutí a současný hejtmanův náměstek pro dopravu Pavel Čížek. O tom, že Čížek povede kandidátku, hovořilo hnutí už loni, pozici stvrdil jeho regionální sněm, řekl krajský manažer Václav Cinádr.

STAN půjde do voleb s podporou hnutí Pro Plzeň, o další podpoře kandidátky jedná například ještě se Zelenými, případně s dalšími subjekty. Sněm také dnes vybral kandidáty na několik předních míst. Měli by se na nich objevit například starostka Kozolup na severním Plzeňsku Michaela Opltová, starosta Bělé nad Radbuzou na Domažlicku Libor Picka nebo klatovský místostarosta Martin Kříž.

V minulých volbách STAN kandidovalo v kraji pod hlavičkou uskupení Starostové a Patrioti s podporou Svobodných a Soukromníků. V pětačtyřicetičlenném zastupitelstvu získali čtyři mandáty a jsou součástí koalice s ČSSD, ODS a lidovci.

Sněm STAN dnes rovněž podle Cinádra vybral možného kandidáta do senátních voleb v obvodu Plzeň-město. Jeho jméno ale zatím nesdělil. Celostátní vedení STAN rozhodne, zda tohoto kandidáta vybere nebo zda v obvodu nikoho do voleb stavět nebude a podpoří kandidáta jiné demokratické strany, dodal Cinádr.

Autoři | Foto STAN

Štítky ČR, volby, STAN, Plzeňský, Starostové a nezávislí, Pavel Čížek, Plzeň, Plzeňský kraj, Michaela Opltová, ČSSD, ODS, Kozolupy, Bělá nad Radbuzou

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Lídrem STAN pro krajské volby potvrdil sněm v Plzni Pavla Čížka  |  Politika  |  Zprávy  |  Plzeňská Drbna - zprávy z Plzně a okolí

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.