Počasí dnes14 °C, zítra19 °C
Pátek 26. dubna 2024  |  Svátek má Oto
Bez reklam

V Tachově rezignoval místostarosta Hnát, zatím ho nikdo nenahradí

Třináctitisícový Tachov je bez druhého místostarosty. Ředitel místní základní školy Zdeněk Hnát (Patrioti Tachova) odstoupil po ročním působení v neuvolněné funkci na vlastní žádost. Obě pracovní pozice obtížně zvládal. Novinářům to dnes řekl starosta Ladislav Macák (Patrioti Tachova). Hnátovy kompetence převezmou od 1. ledna Macák a první místostarosta Josef Horáček (KSČM).

Rezignací skončil Hnát i jako radní. Tím ale zůstane, protože zastupitelé schválili jeho opětovné zvolení do rady města.

Přišel s tím sám, že by chtěl skončit, protože těch úkolů měl opravdu moc, řekl starosta města, které vede koalice Patrioti Tachova, ANO a KSČM. Hnátova rezignace pro ně byla překvapení a nepřáli si ji.

"Druhého místostarostu zatím nemáme v úmyslu dovolovat, pojedeme ve dvou. Funkci ale rušit nebudeme. Uvidíme, jestli to zvládneme," uvedl Macák, který převezme sport a zdravotnictví. "Kolega Hnát nás dál bude zastupovat v prezidiu Euroregia Egrensis, v Radě cestovního ruchu okresu Tachov a Sdružení měst s husitskou minulostí a tradicí," řekl. Zastupitelé ho v těchto orgánech potvrdili.

Opozice chtěla funkci druhého místostarosty obsadit. "Jeho rozhodnutí chápu. Druhý místostarosta má poměrně dost práce, pokud je aktivní. Pan Hnát se toho ujal důstojně a práci nedělal vůbec špatně," uvedl opoziční zastupitel Jan Straka (ČSSD). Podle něj i malé obce v okrese, jako Halže, Částkov a Ošelín, mají dva místostarosty. "Nemyslím si, že je moudré, aby Tachov při své velikosti měl pouze jednoho," uvedl.

"To penzum práce je dost veliké," řekl opoziční zastupitel Pavel Sklenář (Volím Tachov). Čekal, že vládnoucí koalice navrhne někoho ze svých řad. "Toto řešení mi nepřipadá šťastné. Dva zbylí členové budou mít hodně práce, bude to hodně těžké," dodal.

"Pokud zjistíme, že na to sami dva nestačíme, tak přijdeme před zastupitele a budeme pak řešit volbu druhého místostarosty. Ale my jsme přesvědčeni, že to půjde," řekl Macák.

Petr Vrána (Volím Tachov) uvedl, že takové město jako Tachov se bez druhého místostarosty nemůže dlouhodobě obejít. Před rokem byl také proti tomu, aby byl druhý místostarosta neuvolněný.

Další okresní města v Plzeňském kraji, tedy Klatovy, Rokycany a Domažlice, mají dva uvolněné místostarosty.

Autoři | Foto Patrioti Tachova

Štítky ČR, správa, personální, Tachov, Zdeněk Hnát, Ladislav Macák, KSČM, Jiří Ruda, ANO 2011, Petr Vrána, ČSSD

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

V Tachově rezignoval místostarosta Hnát, zatím ho nikdo nenahradí  |  Politika  |  Zprávy  |  Plzeňská Drbna - zprávy z Plzně a okolí

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.