Počasí dnes20 °C, zítra24 °C
Sobota 27. dubna 2024  |  Svátek má Jaroslav
Bez reklam

Po dvou letech se do ulic města vrátí Průvod Vendelín, symbolicky otevře novou divadelní sezonu

Průvod má pořadové číslo sedm a plzeňští divadelníci doufají, že jim přinese v nadcházející sezoně štěstí. Procesí vyrazí dnes v 16 hodin z Mlýnské strouhy a projde sadovým okruhem až k Velkému divadlu. Součástí akce je i doprovodný program pro celou rodinu.

„Kdo bude chtít, může přijít v kostýmu a vnést tak do Průvodu Vendelín víc barev, radosti a energie,“ láká ředitel divadla Martin Otava. Kromě průvodu nabídne akce i doprovodný program v podání všech uměleckých souborů Divadla J. K. Tyla. „U Velkého divadla budou ukázky z připravovaných premiér, například z muzikálu Kozí válka, i nejoblíbenějších titulů, jako je Netopýr či Prodaná nevěsta,“ doplňuje ředitel. Na své si přijdou i nejmenší návštěvníci, kteří si budou moci užít divadelní stezku s hravými úkoly.

Poprvé prošel Průvod Vendelín ulicemi Plzně v roce 2014. Jeho název odkazuje na významnou osobnost plzeňské kultury – Vendelína Budila. Právě on stál v roce 1902 u otevření Velkého divadla a jako ředitel jej vedl deset let. V čele průvodu proto nesou jeho účastníci jeho velkou trojrozměrnou podobiznu stylizovanou do jeho nejslavnější role Krále Leara.

„V čele průvodu letos jako Vendelín Budil vystoupí herec Josef Nechutný, který tak přebírá štafetu po bývalém kolegovi Janu Holíkovi,“ dodala mluvčí divadla Martina Drbušková.

Hodnocení článku je 100 %. Ohodnoť článek i Ty!

Autoři | Foto Divadlo J. K. Tyla

Štítky DJKT, divadlo, kultura, průvod Vendelín, akce, Bolšoj těatr, Mlýnská Strouha, Vendelín Budil, Martin Otava, Divadlo J. K. Tyl, Netopýr, Prodaná nevěsta, Plzeň

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Po dvou letech se do ulic města vrátí Průvod Vendelín, symbolicky otevře novou divadelní sezonu  |  Kultura  |  Zprávy  |  Plzeňská Drbna - zprávy z Plzně a okolí

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.