Počasí dnes19 °C, zítra23 °C
Pátek 29. března 2024  |  Svátek má Taťána
Bez reklam

Divadlo Josefa Kajetána Tyla ruší desítky představení oper a muzikálů, nesmí se zpívat

V důsledku vládních nařízení omezujícím veřejné produkce, při kterých se převážně zpívá, neodehraje Divadlo Josefa Kajetána Tyla v termínu od 5. do 18. října 2020 žádné operní ani muzikálové představení. Omezení se dotkne nejen standardních repríz, ale i koncertu Jsme muzikál! 70 a premiéry Janáčkovy mistrovské opery Věc Makropulos.

Vzhledem k aktuální situaci navíc divadlo z důvodu nemoci muselo zrušit všechny reprízy muzikálu Elisabeth v termínu od 2. do 4. října 2020 a reprízu činohry Každý má svou pravdu, v pátek 2. října 2020.

„I přes veškerou snahu se divadlu podařilo najít náhradní termín pouze pro premiéru opery Věc Makropulos, jenž byl nyní stanoven na 7. listopadu 2020, a koncert Jsme muzikál! 70, který by se měl odehrát v novém termínu – 1. listopadu od 14.00, tedy ve stejný den, na který je od 19.00 již naplánovaná jeho třetí a zároveň poslední repríza,“ řekla mluvčí divadla Martina Drbušková.

Vstupenky na zrušená představení mohou diváci vracet v místě nákupu od 19. října 2020 do 27. listopadu 2020.  Abonenti mají možnost si vracené vstupné odečíst z ceny nového předplatného na rok 2021 při jeho nákupu v termínu od 26. října v pokladně předprodeje. 

„Především je nám líto, že zklameme naše věrné diváky, kteří již přes několikáté přeložení termínů a nepříznivou situaci stále plní naše hlediště a vyjadřují nám tak podporu. Bohužel vzhledem k jarnímu uzavření divadel a přesouvání desítek a desítek repríz nemáme v našem hracím plánu žádné možnosti, kam neodehraná představení znovu přesunout,“ vyjadřuje lítost nad vzniklou situací ředitel divadla Martin Otava.

„V tuto chvíli už víme, že budeme vracet více než 6 350 vstupenek v hodnotě cca 2 111 000 korun. Stále je pro nás nejdůležitější kontakt s našimi diváky a abonenty. Proto jsme se rozhodli místo plánovaného operního Matiné 11. října ve Velkém divadle, věnovaného k životním jubileím Dalibora Tolaše a Jevhena Šokala, nabídnout alespoň setkání s těmito umělci, a to bez vstupného. Vzhledem k opatřením bude nutné místa předem rezervovat, opět v pokladně předprodeje,“ informoval ředitel Otava.

Přerušena bude i činnost divadelních občerstvení, přestávky během představení však zůstávají zachovány. Pro maximální bezpečnost diváků jsou hlediště pravidelně dezinfikována. V divadlech stále platí povinnost nosit roušky, které je možné zakoupit v divadelních pokladnách, divákům je také k dispozici dezinfekce na ruce.

Ohodnoť článek

Foto Martina Root / DJKT Plzeň

Štítky divadlo, představení, muzikál, opera, Josef Kajetán Tyl, Věc Makropulos, koncert, Martin Otava, Bolšoj těatr, premiéra

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Divadlo Josefa Kajetána Tyla ruší desítky představení oper a muzikálů, nesmí se zpívat  |  Kultura  |  Zprávy  |  Plzeňská Drbna - zprávy z Plzně a okolí

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.