Počasí dnes14 °C, zítra19 °C
Pátek 26. dubna 2024  |  Svátek má Oto
Bez reklam

Klatovy na poslední chvíli ruší třídenní oslavy 760. výročí založení královského města

Velkolepé třídenní slavnosti u příležitosti 760. výročí založení města Klatovy se těsně před zahájením oslav ruší. Vedení města tak muselo reagovat na zpřísněná celoplošná opatření vyhlášená ministerstvem zdravotnictví vzhledem ke zhoršující se epidemické situaci.

„Bohužel se stalo to, čeho jsme se v posledních dnech nejvíce obávali. Rušíme komplet celý program letošních oslav založení města,“ potvrdil místostarosta Klatov Martin Kříž.

Královské město Klatovy si letos připomíná 760. výročí od jeho založení Přemyslem Otakarem II. U příležitosti toho se měly uskutečnit ve dnech od 26. – 28. září třídenní oslavy. Jejich součástí měly být i Slavnosti vína, celá řada koncertů, přednášek, uměleckých vystoupení nebo trhů a dalších doprovodných akcí. Slavit se měl 28. září také Den české státnosti. Městem měl projít Svatováclavský průvod Sv. Václava s družinou, vlajkonoši, trubači, šermíři, chybět neměly ani koně a vozy. Ani z této akce bohužel nic nebude.

Podobně jsou na tom i v jiných městech. Svatováclavskou jízdu naplánovanou na sobotu 26. září zrušilo i město Domažlice. Průvod koní měl směřovat na trase Mrákov - Domažlice. Dvacátý ročník akce je tak přesunut na příští rok.

Ohodnoť článek

Štítky Slavnosti založení města, Klatovy, zrušené slavnosti, epidemiologická situace, slavnost, Přemysl Otakar II., Den české státnosti, Domažlice

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Klatovy na poslední chvíli ruší třídenní oslavy 760. výročí založení královského města  |  Kultura  |  Zprávy  |  Plzeňská Drbna - zprávy z Plzně a okolí

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.