Počasí dnes9 °C, zítra13 °C
Čtvrtek 25. dubna 2024  |  Svátek má Marek
Bez reklam

Festival Na ulici slibuje trampské i rockové legendy

Několik scén přímo v centru Plzně, na kterých vystoupí více než sto lokálních kapel. Nově se zde představí také dva speciální projekty. Osmadvacátý ročník festivalu začíná už tento pátek a potrvá až do soboty 29. srpna.

Proluka, U Branky, Zach´s Pub a náměstí Republiky. Čtyři scény, na kterých se během festivalu vystřídají hned tři bloky různých žánrů. Od pátku do neděle se jede v duchu Rock a beat, pondělí až středa bude patřit alternativě, čtvrtek a pátek zase folku, country a trampské hudbě.  

Už v neděli se například od 20 hodin můžete vydat na náměstí Republiky, kde zavzpomínají basové legendy na Jiřího „Dědka“ Šindeláře z Katapultu. Jako hosté se zde představí Milan Broum z Olympiků, Petr Šťastný z Turba, Vojta Říha z Blue Effectu a Karel Novák. S nápadem na tuto vzpomínkovou akci přišel „Dědkův“ syn Michal Šindelář.

 „S Katapultem jsem hrál osm let. Po tátově smrti pro mne ale bylo čím dál tím těžší hrát na bubny. Tak jsem si založil vlastní kapelu a začal hrát na kytaru. Skoro po každém našem koncertě za mnou chodila spousta lidí a všichni vzpomínali na tátu. Asi před dvěma lety mne napadlo, že natočím album, které bude věnovaná tátovi, jeho práci a fanouškům. Oslovil jsem několik skvělých basáků a strašně mile mne překvapila jejich reakce – všichni na to kývli okamžitě,“ říká Šindelář.

Za zmínku také stojí čtvrteční akce 27. srpna, kdy jsou na programu trampské písně. Jeden z nejvýznamnějších autorů je plzeňský rodák Béďa Šedifka Röhrich, který letos slaví 85. narozeniny. Oslava trampů začíná v 17 hodin na plzeňském náměstí.

Během devíti festivalových dní se mohou lidé také těšit na vystoupení skupiny Burma Jones, Povodí Ohře, Hibaj, Semtex, Jirka Mucha Trio, Tabasker a mnoho dalších. Jako vždy celou akci doprovodí řada workshopů a aktivit pro rodiny z dětmi. Více o programu se dozvíte na webových stránkách festivalnaulici.cz. Vstup je tradičně zdarma.

Ohodnoť článek

Autoři | Foto Václav Samek

Štítky Festival Na ulici, kultura, Plzeň, akce, hudba, koncerty, festival, hudební skupina, Milan Broum, Karel Novák, Jirka Mucha, Náměstí republiky, Povodí Ohře (státní podnik)

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Festival Na ulici slibuje trampské i rockové legendy  |  Kultura  |  Zprávy  |  Plzeňská Drbna - zprávy z Plzně a okolí

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.