Počasí dnes11 °C, zítra10 °C
Úterý 16. dubna 2024  |  Svátek má Irena
Bez reklam

Tisícům příznivců tvrdé hudby začíná v Plzni desátý Metalfest

Desítky hodin nejtvrdší hudby a sedmadvacet kapel z osmi zemí nabídne ode dneška do nedělní noci fanouškům desátý ročník hudebního festivalu Metalfest. Festival, který se koná v největším přírodním amfiteátru v ČR v Plzni na Lochotíně vedle zoologické zahrady, každoročně láká větší počet příznivců metalové hudby. Loni jich bylo přes 10 tisíc. Letos jich bude ještě více, festival poprvé ve své historii vyprodal všechny vstupenky, řekl Jiří Daron z pořádající agentury Pragokoncert Bohemia. Kolik vstupenek se přesně prodalo, ale neuvedl. Diváci se podle něj do Plzně sjíždějí z 25 zemí světa.

Každý ze tří festivalových dnů nabídne přes 12 hodin hudby, celodenní maraton zakončí vždy dvě hlavní hvězdy dne. Dnes to bude švédská heavymetalová kapela Hammerfall. Druhou hvězdou večera bude německá powermetalová skupina Powerwolf, která se také podle tradice festivalu stane během dne patronem zvířat v sousední zoo. Skupina známá svými kostýmy a stylizací do vlkodlaků si vybrala za kmotřence vlky hřivnaté. V sobotu vyvrcholí program koncerty britské extrémní heavymetalavé kapely s gotickými prvky Cradle of Filth, v níž hrají i dva čeští muzikanti, a den zakončí melodický deathmetal švédských Amon Amarth. Festival v neděli uzavřou koncerty Dee Snidera, bývalého zpěváka americké kapely Twisted Sister, a švédská deathmetalová skupina Arch Enemy. Pro fanoušky jsou připravené i autogramiády vystupujících kapel.

"Deset ze 27 vystupujících kapel je ze Skandinávie, kde je tento styl hudby populární," řekl Daron. Metalest je po vizovickém Masters of Rock druhou největší přehlídkou metalové hudby v ČR. V uplynulých letech vystoupily v Plzni takové světové hvězdy, jako je například Alice Cooper, Accept, Nightwish, Apocalyptica, Zakk Wylde a další.

Autoři | Foto Metalfest

Štítky ČR, hudba, pop, festival, Metalfest, Plzeň, hudební skupina, vstupenka, Česko, PRAGOKONCERT BOHEMIA, a.s., Lochotín, zoologická zahrada, amfiteátr, hudební festival, Powerwolf

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Tisícům příznivců tvrdé hudby začíná v Plzni desátý Metalfest  |  Kultura  |  Zprávy  |  Plzeňská Drbna - zprávy z Plzně a okolí

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.