Počasí dnes20 °C, zítra24 °C
Sobota 27. dubna 2024  |  Svátek má Jaroslav
Bez reklam

Juniorfest bude i letos v kinosálech pěti měst regionu, nově míří i do on-line prostoru

Také do on-line prostoru se letos rozrůstá Mezinárodní filmový festival pro děti a mladé publikum JUNIORFEST. Vzhledem k současné zdravotní situaci se budou filmy promítat nejen v kinech, ale jejich sledování se přesune i do domácností.

„Již delší dobu jsme uvažovali nad rozšířením našeho působení i do virtuálního světa. Letošní události víc, než kdy jindy zvýhodňují on-line prostor, a tak společně s platformou DaFilms přicházíme s duální verzí festivalu,“ uvedl výkonný ředitel Michal Šašek.

JUNIORFEST letos v listopadu tudíž proběhne jak v kinosálech pěti měst Plzeňského kraje, tak pod názvem JUNIORFEST online i v českých domácnostech. Zatímco tradiční podoba festivalu se uskuteční od 6. do 12. listopadu, na různých typech zařízení budou filmy dostupné ve dnech následujících, od 13. do 22. listopadu 2020.

„Obě verze nabídnou vlastní programovou dramaturgii, a tak zaručujeme nezaměnitelný zážitek v obou případech,“ prozradila programová ředitelka Barbory Kyas. Zatímco soutěžní i nesoutěžní sekce s novými filmy zůstávají v prostorách kinosálů, tak v rámci on-line verze budou mít diváci možnost zhlédnout vítězné snímky z uplynulých let nebo výběr toho nejlepšího z nizozemské kinematografie. V nabídce nebudou chybět ani loňské festivalové hity jako byl norský snímek Psychobitch nebo belgicko-nizozemský film Binti.

On-line platforma nabídne k většině z dvaceti celovečerních hraných a animovaných filmů lektorské úvody a edukační materiály, které vznikají ve spolupráci s filmovou společností Free Cinema a nizozemským festivalem Cinekid Festival.

„Chystáme s Free Cinema i několik zajímavých a ojediněle zpracovaných on-line workshopů. Zároveň v rámci tradičního festivalu budeme mít zájem komunikovat s diváky v rámci celé republiky. Připravujeme každodenní hodinové vstupy se zajímavým, a hlavně originálním programem pro celou rodinu,“ prozradila něco málo z letošních příprav ředitelka festivalu Judita Soukupová.

Hodnocení článku je 100 %. Ohodnoť článek i Ty!

Foto Juniorfest

Štítky Juniorfest, filmy, přehlídka, filmový festival, Plzeňský, dětské filmy, festival, film, kino, Plzeňský kraj

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Juniorfest bude i letos v kinosálech pěti měst regionu, nově míří i do on-line prostoru  |  Kultura  |  Zprávy  |  Plzeňská Drbna - zprávy z Plzně a okolí

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.