Počasí dnes28 °C, zítra26 °C
Středa 26. června 2024  |  Svátek má Adriana
Bez reklam

Englishman in Pilsen, Sting potěšil fanoušky bezmála dvouhodinovým a bezchybným koncertem

Neskutečné! Shodují se fanoušci britského poprockového zpěváka Stinga, který vůbec poprvé zavítal do západočeské metropole. Vyprodaný sedmnáctitisícový amfiteátr u plzeňské zoo roztančil a rozezpíval svými největšími hity. Dvaasedmdesátiletý Brit odehrál bezmála dvouhodinový koncert a zanechal jen ten nejlepší dojem.

Poprvé v Plzni a potřetí v Česku pod širým nebem. Sting s oblibou mění sportovní haly za unikátní prostředí, kterým amfiteátr bezpochyby je. Ještě v neděli tam přitom duněl tvrdý metal a všude bylo bláto. Po něm teď nebylo ani památky.

Někdejší frontman kapely The Police odstartoval svůj na první pohled skromný koncert krátce před osmou hodinou večerní. Hrál bezmála dvě hodiny. Však má také z čeho vybírat. Nadšenému publiku servíroval jeden hit za druhým. Lidé si společně s ním zazpívali takové pecky jako je Shape of My Heart, Fields Of Gold, Every Breath You Take, Desert Rose, Roxane a mnohé další.

„Nechápu, jak může ve dvaasedmdesáti letech běhat tak dlouho po pódiu a k tomu naprosto dokonale zpívat a neuvěřitelně hrát,“ nešetřila nadšením fanynka Martina. „Je to pan zpěvák! Krásný zážitek,“ doplnila další. Brit v přiléhavém tričku s baskytarou kolem krku jen občas usedl na vysokou stoličku a nějakou únavu na sobě nedal vůbec znát.

Koncert takové hvězdy se ovšem neobešel bez přísných bezpečnostních opatření. Ačkoli se hrálo venku, nesměli mít návštěvníci u sebe deky nebo polštářky na sezení. Také měli povolený vstup pouze s taškou o maximální velikosti A4. Počasí naštěstí bylo příznivé a pláštěnky, oproti Metalfestu, opravdu nebyly potřeba.

Hodnocení článku je 80 %. Ohodnoť článek i Ty!

Foto Zuzana Duzbabova

Štítky Sting, kultura, koncert, světová hvězda, amfiteátr Lochotín

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Ian Kugel

Dobrý den, koncert parádní. Nepsal bych komentář, ale ohledně vstupu dle pravidel nesměli sme projít s dekou, takže sme se vraceli do auta a při pohledu kdy jiní prošli s batohy, dekami mi přišlo toto nařízení absurdní.

Čtvrtek, 6. června 2024, 06:17Odpovědět

Englishman in Pilsen, Sting potěšil fanoušky bezmála dvouhodinovým a bezchybným koncertem  |  Kultura  |  Zprávy  |  Plzeňská Drbna - zprávy z Plzně a okolí

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.