Počasí dnes14 °C, zítra19 °C
Čtvrtek 28. března 2024  |  Svátek má Soňa
Bez reklam

Spisovatelé ze západu Čech tvoří i za časů koronaviru, svoji tvorbu představují čtenářům

Nový literární projekt pro veřejnost v době koronavirové pandemie zahájilo Středisko západočeských spisovatelů. Literáti založili internetové stránky s názvem Západočeští spisovatelé za časů viru a každý den na ně přidávají dosud nepublikovanou povídku, esej, fejeton, pohádku či poezii.

Příspěvky dělí spisovatelé do dvou kategorií. "První z nich se jmenuje Západočeská kronika koronaviru a jejím obsahem jsou příspěvky na téma virové epidemie, života v karanténě či nouzového stavu z různých úhlů pohledu. Druhou rubrikou je Čtení ze šuplíku, kam spisovatelé vkládají texty, které naopak myšlenky od krize odvádějí,"řekla Gabriela Špalková ze Střediska západočeských spisovatelů.

"Prostřednictvím svých literárních počinů bychom rádi šířili k lidem dobrou náladu, naději, optimismus. Rozhodně nechceme nikterak zlehčovat vážnost celého stavu, ale jako umělci cítíme potřebu zjemnit náš společný problém. Proto v našich příspěvcích nechybí ani humor," řekla jedna ze zakladatelek myšlenky koronavirové kroniky Tereza Čermáková. Příspěvky jsou podle ní individuálním svědectvím doby, jak ji autoři vnímají, co podle nich přináší a jak nás ovlivňuje.

"První příspěvky jsou na našem webu již nyní. Doufáme, že se našim čtenářům budou líbit a zpříjemní jim nelehké dny. Možná, že i díky nim si budeme v době koronavirové krize blíž," dodala další z autorek Peggy Kýrová.

Ohodnoť článek

Autoři | Foto Pixabay.com

Štítky spisovatelé, koronavirus, literární tvorba, povídky, eseje, Česko, koronavirová krize

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Spisovatelé ze západu Čech tvoří i za časů koronaviru, svoji tvorbu představují čtenářům  |  Kultura  |  Zprávy  |  Plzeňská Drbna - zprávy z Plzně a okolí

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.