Počasí dnes23 °C, zítra16 °C
Čtvrtek 2. května 2024  |  Svátek má Zikmund
Bez reklam

Legendární rockový muzikál Jesus Christ Superstar se konečně představí i v Plzni

Milovníci divadla a rockové hudby se už pomalu mohou těšit na oceňovaný muzikál autorské dvojice Lloyd Webber a Tim Rice. Jesus Christ Superstar uvede plzeňské Divadlo J. K. Tyla začátkem prosince. Titulní roli ztvární Pavel Klimenda a Pavel Režný. Do Plzně se toto již kultovní dílo vrací po více než 50 letech od svého vzniku a téměř po 30 letech od prvního českého uvedení. Od toho se ale bude zásadně lišit. Ježíš kupříkladu nebude oděn do bílého hávu, ale oblékne moderní džíny.

„Fenomenální dílo, které nadchlo miliony diváků několika generací po celém světě, se v Plzni představí nejen se zcela novým obsazením herci mladé generace, ale i v novém inscenačním pojetí – celkový styl naznačují ostatně i vizuály, které se před prázdninami fotily v prostorách bývalých Městských lázní. Chceme jít zcela novou cestou, náš Ježíš nebude muž v dlouhé bílé říze, ale spíš v džínách," prozradil šéf muzikálu a režisér inscenace Lumír Olšovský.

Diváci se budou moci těšit na známé hity jako Mít rád bližního svého, Superstar nebo V zahradě getsemanské, proslavené už prvním českým nastudováním tohoto titulu v pražské Spirále v roce 1994 a posléze i dalšími inscenacemi v Brně, pražském Karlíně, Ostravě a Uherském Hradišti.

„Do titulních rolí byli po schválení licenční agenturou obsazeni Pavel Klimenda a Pavel Režný, Jidáše si zahrají Dušan Kraus a Lukáš Ondruš, Maří Magdalénu pak Charlotte Režná a nová členka souboru Natálie Dvořáková,“ uvedla mluvčí divadla Martina Drbušková. Premiéra je na programu 2. prosince, vstupenky budou k prodeji od 13. října.

Rockový muzikál Jesus Christ Superstar vytvořili textař Tim Rice a skladatel skladatel Andrew Lloyd Webber už v roce 1969. Dílo vypráví o posledních dnech Ježíše Krista od jeho příchodu do Jeruzaléma až po ukřižování. Sleduje taktéž osudy Jidáše, Máří Magdalény, Kristových učedníků a následovníků i odpůrců.

Hodnocení článku je 54 %. Ohodnoť článek i Ty!

Foto David Konečný

Štítky Jesus Christ Superstar, muzikál, rockový muzikál, djkt, kutlura, premiéra, kultovní muzikál

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Legendární rockový muzikál Jesus Christ Superstar se konečně představí i v Plzni  |  Kultura  |  Zprávy  |  Plzeňská Drbna - zprávy z Plzně a okolí

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.