Počasí dnes9 °C, zítra13 °C
Čtvrtek 25. dubna 2024  |  Svátek má Marek
Bez reklam

Bez výrazných omezení je už průjezdný opravený úsek silnice I/27 mezi městy Kralovice a Plasy

Dobrá zpráva pro motoristy, bez výrazných omezení je už průjezdný úsek komunikace I/27 mezi městy Kralovice a Plasy na severním Plzeňsku. Od poloviny května probíhala oprava silně zničené silnice v rámci akce I/27 Svatý Jan – Žebnice.

„Vozovka v tomto téměř 2,5 kilometru dlouhém úseku už vykazovala řadu závad, jako například opotřebení obrusné vrstvy, příčné a podélné trhliny, vyjeté koleje nebo řadu vysprávek. Místy byly také zanesené příkopy. Během stavebních prací došlo k odstranění zmíněných závad a byla provedena oprava obrusné, ložní a v některých místech i podkladní vrstvy silnice,“ informoval Adam Koloušek z týmu komunikace ŘSD.

V rámci opravy silnice se také rozšířily krajnice a opravou prošly i hospodářské sjezdy, které se na trase nacházejí. „Stavební úpravy se prováděly po polovinách, provoz byl v místě prací veden jedním jízdním pruhem kyvadlově. Nyní už řidiči řešeným úsekem jezdí téměř bez omezení. Na místě ale i nadále probíhají dokončovací práce. Oprava přišla na 24,9 milionu korun bez DPH,“ dodal Adam Koloušek.

Ohodnoť článek

Foto Ředitelství silnic a dálnic ŘSD

Štítky oprava silnice, I/27, Plasy, severní Plzeňsko, kyvadlový provoz, silnice, Kralovice, oprava, Plzeňský kraj, Svatý Jan, Žebnice, Ředitelství silnic a dálnic

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Bez výrazných omezení je už průjezdný opravený úsek silnice I/27 mezi městy Kralovice a Plasy  |  Doprava  |  Zprávy  |  Plzeňská Drbna - zprávy z Plzně a okolí

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.