Počasí dnes16 °C, zítra21 °C
Pátek 3. května 2024  |  Svátek má Alexej
Bez reklam

Řidič kamionu porušil hned 18 předpisů, zaplatil nejvyšší možnou kauci a pokračoval dál v cestě

Dálniční policisté se zaměřili na kontrolu kamionů projíždějících po dálnici D5. V rámci toho zastavili i jednačtyřicetiletého řidiče nákladní soupravy, jenž jel od Plzně směrem na Prahu. Cizinec měl sice doklady v pořádku, co ovšem už vůbec nesedělo byly jeho pauzy na odpočinek.

Svojkovičtí dálniční policisté zjistili u řidiče kamionu řadu porušení, která se týkala překročení doby řízení a nedodržení dob odpočinku. „Cizinec ke kontrole předložil potřebné doklady, avšak kontrolou sociálních předpisů policisté zjistili celkem 18 porušení, která se týkala překročení doby řízení a nedodržení dob odpočinku,“ uvedla policejní mluvčí Dagmar Jiroušková.

Vzhledem k závažnosti okolností a tomu, že by se mohl řidič vyhýbat řízení o přestupku, přistoupili policisté k uložení nejvyšší možné kauce ve výši 100 tisíc korun. „Kauci posléze dotyčný řidič uhradil a mohl tak pokračovat v cestě,“ doplnila mluvčí.

Zrezivělý náklaďák byl přetížený o 812 kilogramů a vypadal, že se přelomí, majiteli hrozí pokuta v řádech statisíců

Už od prvního pohledu se dopravním policistům nezamlouval silně zrezivělý nákladní automobil, který se doslova prohýbal pod tíhou svého nákladu a hrozilo, že se přelomí vejpůl. Když podezřelé vozidlo nechali převážit, vyšlo najevo, že je přetížené...

V poslední době se nejedná o jediného řidiče nákladního auta, který porušil předpisy. Plzeňští celníci například na dálnici D5 zastavili dodávku přetíženou o neuvěřitelných 108 procent. Auto kontrolovali v rámci akce s názvem Libra.

„V jednom případě se na dálnici D5 setkali celníci s naprosto kuriózním případem, kdy u dodávky s povolenou celkovou hmotností 3500 kg zjistili skutečnou váhu 7301 kg. Automobil byl tedy přetížen o 3801 kg, což je o 108,6 procent. Jednalo se o vozidlo tuzemského provozovatele,“ informovala Marcela Kašparová, mluvčí Celního úřadu pro Plzeňský kraj.

Celníci využili zákonného oprávnění odstavit vozidlo a zakázat řidiči jízdu, a to do doby, než dojde k přeložení nákladu. „Za porušení zákona o pozemních komunikacích zaplatil řidič pokutu ve výši 13 000 korun. Případ bude dále předán na Obec s rozšířenou působností, která s provozovatelem vozidla zahájí správní řízení,“ dodala mluvčí.

Hodnocení článku je 66 %. Ohodnoť článek i Ty!

Autoři | Foto Policie ČR

Štítky kontrola nákladní vozidel, dálniční policie, D5, povinné přestávky, řidič kamionu, dálnice, Praha, Plzeň

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Řidič kamionu porušil hned 18 předpisů, zaplatil nejvyšší možnou kauci a pokračoval dál v cestě  |  Doprava  |  Zprávy  |  Plzeňská Drbna - zprávy z Plzně a okolí

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.