Počasí dnes6 °C, zítra7 °C
Pátek 19. dubna 2024  |  Svátek má Rostislav
Bez reklam

Řidiče na rušné Klatovské třídě čekají kvůli opravě kolejí dopravní omezení, potrvají po celé prázdniny

Pevnými nervy se musí po dobu letních prázdnin obrnit řidiči projíždějící centrem Plzně. Se začátkem července totiž začne oprava tramvajové trati na Klatovské třídě. Dělníci budou na místě pracovat za silničního provozu, který bude zúžen do jednoho jízdního pruhu. Místo tramvají budou jezdit náhradní autobusy. Omezení se dotknou i trolejbusů, jejichž tratě křižují Klatovskou. Oprava tramvajové trati město vyjde na více než 48 milionů korun.

1. června začala také oprava tramvajové trati Koterovská, která byla již ve špatném technickém stavu. Oprava za bezmála 70 milionů korun potrvá do konce letních prázdnin. I tuto stavbu provází řada omezení. Psali jsme ZDE.

„Stav kolejí město průběžně monitoruje a v případě zhoršení stavu připravuje opravu nebo rekonstrukci. Opravy kolejí tak měly na Klatovské začít již loni, ale nabídková cena z výběrového řízení byla příliš vysoká, tak jsme opravu odložili. Stavíme až letos, ale za výhodnějších cenových podmínek,“ vysvětlil náměstek primátora pro oblast dopravy a životního prostředí Michal Vozobule (TOP09).

Oprava bude zahrnovat několik úseků: od sadů Pětatřicátníků do Tylovy ulice, od Borské do Zámečnické ulice, od Dobrovského do Hruškovy ulice a přejezd v křížení s Mánesovou ulicí. Nejkomplikovanější budou opravy přejezdů, na nichž koleje nejvíce trpí. „Oprava v místech přejezdu kolejí trvá tři týdny a z technologických důvodů ji nelze urychlit. My máme na opravovaném úseku přejezdy Klatovské celkem tři. Nemůžeme ale uzavřít všechny najednou,“ upřesnil Jan Hakl ze Správy veřejného statku. Součástí oprav bude také výměna světelné signalizace.

Stavební práce si nevyžádají uzavírku Klatovské, budou ovšem rozšířeny úseky, kdy budou smět řidiči projíždět pouze v jednom jízdním pruhu. V místech, kde se budou opravovat přejezdy bude možné odbočovat jen doprava.

Omezení se týkají také cestujících MHD

Místo tramvají budou moci cestující využít náhradní autobusovou dopravu. Zastavovat budou na většině trasy na provizorních zastávkách u chodníku nebo na zastávkách nočních linek a na tramvajových stanicích „Dvořákova“ směr Bory a „Borský park“ obousměrně. Přestup z tramvaje do autobusů náhradní dopravy bude v „Sadech Pětatřicátníků“.

Omezení se dotknou i trolejbusů, jejichž tratě křižují Klatovskou. Jako první se bude opravovat přejezd Klatovské „U Práce“, a to od 1. do 22. července. Změní se tak vedení trolejbusových linek číslo 11,12,15,16 a 17 a noční linky N7, kdy jejich trasy povedou obousměrně odklonem ulicí U Trati. Dále linka číslo 10 bude po otočení přes Anglické nábřeží ukončena v centru města v zastávce „Pařížská“. 

Od začátku prázdnin dojde v souvislosti s výlukovou činností k úpravě provozu autobusových linek 27 a 34 v centru města po dobu prázdnin. Noční autobusové linky zachovají obsluhu všech zastávek na pravidelných trasách. Autobusových linek 28, 41, 56 se dotkne jak krátkodobá uzavírka přejezdu Smetanovy sady – Husova ve dnech 2. až 5. července, tak i následná dlouhodobá uzavírka od 23. července do konce prázdnin. Na konci prázdnin od 13. srpna do 31. srpna pak s uzavírkou přejezdu Dobrovského – Bolzanova budou dotčené linky MHD č. 16, 22 odkloněny přes Chodské náměstí a křižovatku Belánka.

Hodnocení článku je 40 %. Ohodnoť článek i Ty!

Autoři | Foto Zuzana Duzbabová | Zdroj Magistrát města Plzně

Štítky doprava, dopravní omezení, rekonstrukce tramvajové trati, Klatovská třída, mhd, oprava, tramvajová dráha, Plzeň, Michal Vozobule, Jan Hakl, TOP 09

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Řidiče na rušné Klatovské třídě čekají kvůli opravě kolejí dopravní omezení, potrvají po celé prázdniny  |  Doprava  |  Zprávy  |  Plzeňská Drbna - zprávy z Plzně a okolí

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.