Počasí dnes9 °C, zítra13 °C
Čtvrtek 25. dubna 2024  |  Svátek má Marek
Bez reklam

Přívěs převážející vojenskou techniku se za jízdy odpojil od tažného vozidla a následně se převrátil

Nepříjemnou dohru měly víkendové Slavnosti svobody v Plzni pro majitele vozidla, kterému se při jízdě ještě ve městě převrátil přívěs, na němž odvážel historickou vojenskou techniku. Konkrétně se jednalo o americké válečné čtyřče osazené těžkými kulometem. Při nehodě se lehce poškodila přepravovaná technika, zdemolovaná byla ještě jedna dopravní značka.

Havárie se stala v neděli večer na křižovatce ulic Rokycanská a Cvokařská. „Osmatřicetiletý řidič vozidla značky Mercedes špatně zkontroloval tažné zařízení, které se mu za jízdy odpojilo. Vozidlo navíc táhlo na autopřepravníku maketu historické techniky osazenou kulometem. Při rozjezdu se automobilu samovolně odpojilo tažné zařízení, došlo k vychýlení přívěsu, který se následně samovolně rozjel a zasáhl středový ostrůvek, kde zlomil dopravní značku. Následně přejel do prostoru křižovatky, kde se převrátil na bok,“ popsala neobvyklou nehodu mluvčí policie Michaela Raindlová.

Dechová zkouška u řidiče měla negativní výsledek. Nehoda se naštěstí obešla bez zranění. Řidič dostal na místě pokutu v příkazním řízení. U nehody tentokrát nezasahovali hasiči s jejich vyprošťovací technikou, ani odtahová služba. Podle serveru krimi-plzen.cz na pomoc přispěchali kamarádi z historického vojenského tábora. Použili originální americký válečný těžký vyprošťovací vůz, který za války sloužil k vyprošťování a odtahu poškozených tanků i jiných těžkých vozidel. Vozidlo vybavené jeřábem pak převrácený přívěs i s nákladem snadno převrátilo zpět na kola.

Hodnocení článku je 98 %. Ohodnoť článek i Ty!

Foto Policie ČR

Štítky nehoda, Slavnosti svobody, vojenská technika, kulomet, převrácený přívěs, havárie, technika, přívěs, Plzeň, Mercedes-Benz

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Přívěs převážející vojenskou techniku se za jízdy odpojil od tažného vozidla a následně se převrátil  |  Doprava  |  Zprávy  |  Plzeňská Drbna - zprávy z Plzně a okolí

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.