Počasí dnes6 °C, zítra7 °C
Pátek 19. dubna 2024  |  Svátek má Rostislav
Bez reklam

Silničáři zahájí opravy důležité silnice I/27 u Železné Rudy v úseku dlouhém dva kilometry

Přes dva kilometry dlouhý úsek silnice I/27 mezi Javornou a Železnou Rudou se začne opravovat v úterý 19. dubna. Jedná se o akci nazvanou I/27 Gerlova Huť. Oprava důležité komunikace u hranic se SRN potrvá nejméně do června.

„Komunikace I/27 mezi Javornou a Železnou Rudou vede v řešeném úseku převážně nezastavěným územím a na okolních pozemcích je většinou vzrostlý les. Silnice zde už vykazuje řadu závad jako například podélné a příčné trhliny, vyjeté koleje a ztrátu asfaltového tmelu. Při opravě dojde k odstranění zmíněných závad a tím i ke zlepšení bezpečnosti provozu na daném úseku silnice,“ informoval Adam Koloušek z týmu komunikace Ředitelství silnic a dálnic (ŘSD).

V průběhu stavby nebude nutné komunikaci zcela uzavírat. Uzavírka silnice tak bude pouze částečná a provoz povede jedním jízdním pruhem kyvadlově. Omezení na vozovce by pak mělo platit nejdéle do 1. června. Cena opravy je 16,7 milionu korun bez DPH.

Hodnocení článku je 20 %. Ohodnoť článek i Ty!

Foto KSÚSV

Štítky oprava silnice, I/27, Železná Ruda, kyvadlový provoz, ŘSD, silnice, oprava, Javorná, Německo, Ředitelství silnic a dálnic

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Silničáři zahájí opravy důležité silnice I/27 u Železné Rudy v úseku dlouhém dva kilometry  |  Doprava  |  Zprávy  |  Plzeňská Drbna - zprávy z Plzně a okolí

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.