Počasí dnes23 °C, zítra27 °C
Pondělí 29. dubna 2024  |  Svátek má Robert
Bez reklam

Velké zdržení v dlouhých kolonách čeká řidiče v Losiné na hlavním tahu I/20 mezi Plzní a Pískem

Dlouhé kolony vozidel, kyvadlový provoz a nemalé zdržení. To vše čeká už od 1. dubna motoristy na hlavní silniční trase mezi Plzní a Pískem. Důvodem je výstavba okružní křižovatky v Losiné u Plzně na silnici I/20. Nejhorší omezení dopravy potrvá do konce června. Hotovo ale bude až v listopadu.  

„Na hlavní trase mezi Pískem a Plzní probíhá v obci Losiná výstavba nové okružní křižovatky. Jedná se o přestavbu dopravně nevyhovující stykové křižovatky silnice I/20 se silnicí III/18047 a polní cesty. Cílem stavby okružní křižovatky o poloměru 29 metrů je zklidnění dopravy a zvýšení bezpečnosti na vjezdu do obce ve směru od Plzně,“ uvedl Adam Koloušek z týmu komunikace Ředitelství silnic a dálnic (ŘSD).

Vzhledem ke stavebním úpravám vozovky bude od začátku dubna až do konce června nutné částečně omezit provoz na komunikaci I/20 v místě křižovatky I/20 a II/18047. Vozidla budou po dobu částečné uzavírky jezdit jedním jízdním pruhem kyvadlově. „Vzhledem k tomu, že prstenec nové křižovatky zasahuje do stávající silnice bude i v následujících etapách stavby nutné provoz na silnici I/20 poté i nadále omezovat. Úplné dokončení stavby za 29,3 milionu korun bez DPH je plánované na listopad letošního roku,“ informoval Adam Koloušek. Výsledná podoba okružní křižovatky počítá se založením budoucích větví mimoúrovňové křižovatky Losiná, která bude součástí plánovaného obchvatu obce.

Další omezení na příjezdu do Plzně u Kyšic

S dalším omezením dopravy na příjezdu do Plzně musí počítat řidiči od začátku dubna také na silnici I/26 u Kyšic, kde se budou opravovat hrby na vozovce. „Během opravy bude na necelých třech kilometrech směrově rozdělené silnice I/26 kompletně opraven povrch komunikace. Důvodem pro opravu silnice je tvorba podélných nerovností na povrchu vozovky. Ty jsou způsobeny převážně nestabilním podložím, které se v řešeném úseku nachází. Součástí opravy je pak dále i výměna krytových vrstev na mimoúrovňových křižovatkách Kyšice a Ejpovice,“ vysvětlil Koloušek.

Úplná uzavírka komunikace ale nebude nutná. Provoz na hlavním tahu bude po dobu provádění prací veden vždy alespoň jedním jízdním pruhem v každém směru. „V termínu od 1. 4. do 25. 4. budou nicméně zcela uzavřeny nájezdy a výjezdy MÚK Ejpovice (EXIT 67) a provoz bude veden po objízdné trase přes Ejpovice a Kyšice. Dokončení samotné opravy I/26 je plánované v průběhu příštího roku. Pokud však stavební úpravy budou probíhat bez výrazných komplikací, plánuje zhotovitel dokončit opravu už během letošního roku,“ dodal Koloušek.

Ohodnoť článek

Foto Ředitelství silnic a dálnic ŘSD

Štítky okružní křižovatka, kyvadlový provoz, kolony vozidel, čekání, zdržení, Losiná, Kyšice, ŘSD, Plzeň, silnice, Písek, kruhový objezd, doprava, Ejpovice, Ředitelství silnic a dálnic

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Velké zdržení v dlouhých kolonách čeká řidiče v Losiné na hlavním tahu I/20 mezi Plzní a Pískem  |  Doprava  |  Zprávy  |  Plzeňská Drbna - zprávy z Plzně a okolí

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.