Počasí dnes11 °C, zítra10 °C
Úterý 16. dubna 2024  |  Svátek má Irena
Bez reklam

Řidič srazil na přechodu matku s dítětem, autu zkřížila cestu i seniorka, která bojuje v nemocnici o život

Během necelé půl hodiny vyjížděli záchranáři ke třem sraženým chodcům v Plzni. Mezi nimi bylo i dítě předškolního věku. Nejhůř dopadla sedmasedmdesátiletá žena, která vstoupila do cesty autu na křižovatce ulic Americká a Slovanská. V bezvědomí a s těžkými zraněními ji převezla záchranka do nemocnice.

Páteční den se v Plzni nese ve znamení dopravních nehod, kde figurují zejména chodci a řidiči osobních aut. Starší ženu srazil dvaapadesátiletý řidič Peugeotu na Americké třídě. Vozidlo mělo jet po Americké ulici ve směru od Sirkovy ulice k Anglickému nábřeží. Žena měla přes vozovku přecházet z jeho pohledu zprava doleva. Alkohol u řidiče na místě vyloučila provedená dechová zkouška. Příčina a okolnosti jsou předmětem dalšího vyšetřování,“ uvedla policejní mluvčí Veronika Hokrová.

O necelou půl hodinu později vyjížděla sanitka na Slovany, kde pětatřicetiletý řidič Superbu srazil na přechodu stejně starou ženu s dítětem předškolního věku. Muž jel po Strnadově ulici ke křižovatce ulic Slovanská a Vřesová, kde odbočoval vlevo. Po přechodu tou dobou procházela žena s dítětem a podle dosavadních poznatků policie měli všichni na semaforu zelenou.

Alkohol byl u dospělých účastníků na místě vyloučen provedenou dechovou zkouškou. Při nehodě došlo ke zranění obou chodců, které převezli záchranáři do nemocnice. Příčina a okolnosti nehody jsou předmětem dalšího vyšetřování dopravních policistů,“ dodala Hokrová. Podle mluvčí krajských záchranářů utrpěla žena i dítě lehká zranění.

Tramvaj na Borech srazila chodce, zraněný muž je ve vážném stavu

K vážné dopravní nehodě vyjížděli dnes v podvečer záchranáři, konkrétně směřovali na křižovatku ulic Sukova a 17. listopadu. Muž pravděpodobně přebíhal silnici a vběhl do cesty rozjeté tramvaji, jejíž řidič už nedokázal střetu zabránit. Chodec...

Hodnocení článku je 100 %. Ohodnoť článek i Ty!

Autoři | Foto Richard Beneš

Štítky nehoda, chodec, doprava, policie, sanitka, Plzeň, přechod, semafor, žena, dítě, seniorka, nemocnice, úraz, Peugeot, Škoda Superb, Plzeň 2-Slovany

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Petr Ševčík

Žádný řidič nebyl důchodce. Co s tím? A protože nehody způsobují mladí a nezkušení, staří s pomalou reakcí a v řidiči plné síle, kteří všechno umí, preventivně zakážeme všechna auta a nehod ubude.

Pátek, 17. prosince 2021, 20:18Odpovědět

Řidič srazil na přechodu matku s dítětem, autu zkřížila cestu i seniorka, která bojuje v nemocnici o život  |  Doprava  |  Zprávy  |  Plzeňská Drbna - zprávy z Plzně a okolí

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.