Počasí dnes8 °C, zítra9 °C
Úterý 23. dubna 2024  |  Svátek má Vojtěch
Bez reklam

Tramvaj na Borech srazila chodce, zraněný muž je ve vážném stavu

K vážné dopravní nehodě vyjížděli dnes v podvečer záchranáři, konkrétně směřovali na křižovatku ulic Sukova a 17. listopadu. Muž pravděpodobně přebíhal silnici a vběhl do cesty rozjeté tramvaji, jejíž řidič už nedokázal střetu zabránit. Chodec utrpěl velmi vážná zranění.

Zdravotnická záchranná služba z místa nehody transportovala muže na urgentní příjem FN Plzeň s těžkým zraněním,“ potvrdila Andrea Divišová z krajské záchranky. Podle prvotních informací došlo ke střetu na rovném úseku mimo přechod pro chodce. „Řidič tramvaje měl jet ve směru od konečné z Bor směrem do centra města. Požití alkoholu u něj na místě vyloučila provedená dechová zkouška. Stejně tak vyšel i provedený test na případné zjištění přítomnosti omamných či psychotropních látek,“ uvedla policejní mluvčí Veronika Hokrová.

U sraženého chodce nebylo možné provést dechovou zkoušku, a to kvůli rozsahu mužova zranění. Tramvajová doprava v současné době stojí. Auta však s opatrností projedou. „Dopravní nehoda se v současné době stále na místě vyšetřuje. Žádáme všechny účastníky silničního provozu o maximální ohleduplnost a aby místem kolize projížděli s největší opatrností. Zjišťování příčiny a okolností zůstává v současné době v gesci plzeňských dopravních policistů,“ dodala mluvčí. „Linka číslo 4 jezdí v nepravidelných intervalech,“ informovaly dopravní podniky.

K obdobné nehodě došlo letos 10. listopadu, kdy opět vběhl před tramvaj nepozorný chodec. Také ten bojoval v nemocnici o život. Tragické následky měla říjnová nehoda nedaleko Centrálního autobusového nádraží. Dvaasedmdesátiletý senior nestihl uskočit před tramvají. Záchranáři muže 20 minut resuscitovali, obnovit životní funkce se jim už nepodařilo. Smutnou dohru měla i srážka chodce s tramvají ze začátku letošního roku. Devětačtyřicetiletého muže smetla tramvaj v blízkosti hlavního nádraží. Zraněním v nemocnici podlehl.

Hodnocení článku je 100 %. Ohodnoť článek i Ty!

Autoři | Foto Richard Beneš

Štítky nehoda, doprava, tramvaj, chodec, sražený chodec, střet s tramvají, Plzeň, policie, úraz, Sukov, Andrea Divišová, Fakultní nemocnice Plzeň

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Tramvaj na Borech srazila chodce, zraněný muž je ve vážném stavu  |  Zprávy  |  Plzeňská Drbna - zprávy z Plzně a okolí

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.