Počasí dnes19 °C, zítra23 °C
Sobota 27. dubna 2024  |  Svátek má Jaroslav
Bez reklam

České dráhy dokončují v Plzni stavbu nového depa železničních vozidel za 200 milionů

Těsně před dokončením je výstavba nové haly pro komplexní údržbu vlaků, kterou v Plzni budují České dráhy. Dokončena je z 95 procent a její uvedení do provozu se předpokládá v prvním kvartálu roku 2022. Nové depo s kolejemi a dílnami pro údržbu a opravy železničních vozidel přijde na více než 200 milionů korun.

Nová hala je přímo projektovaná pro kvalitní a především komplexní údržbu ucelených jednotek. „Bude disponovat čtyřmi kolejemi o délce 100 metrů a dílnou pro opravu komponentů. Uvnitř bude portálový jeřáb o nosnosti pět tun, nebo montážní lávky pro bezpečný přístup k zařízení umístěnému na střechách vozidel. Udržovat zde budeme především RegioPantery a RegioSharky, ale užívat ji budeme také při údržbě dalších vozidel deponovaných v Plzni a na západě Čech,“ říká Michal Kraus, člen představenstva a náměstek generálního ředitele ČD pro servis.

Vedle 24 jednotek RegioPanter tak bude hala sloužit také jednotkám RegioShark. Plzeň se podle Krause stává významným centrem, kde ČD provozují desítky moderních vícevozových jednotek. V regionu už jezdí motorové vlaky řady RegioShark a elektrické jednotky RegioPanter, jejichž řada se od nového jízdního řádu, který začal platit v neděli, rozrostla o 11 dalších souprav pro linku Klatovy - Plzeň - Beroun a další čtyři vlaky už jezdí od poloviny letošního roku na trati Plzeň - Cheb - Karlovy Vary.

Za jízdu vozy nižší kvality chce Plzeňský kraj od Českých drah pokutu přesahující tři miliony

Pokutu ve výši 3,24 milionu korun uložil Plzeňský kraj Českým drahám (ČD). Důvodem je porušení smluvních povinností na tratích Plzeň - České Budějovice a Plzeň - Cheb v roce 2019. Dopravce podle kraje nezajistil dostatečný komfort cestování,...

„S pořízením nových souprav budují České dráhy také moderní zázemí pro jejich údržbu. Vedle haly v Plzni se připravuje další moderní zázemí například v Chebu, Českých Budějovicích, Havlíčkově Brodě nebo Olomouci,“ uvedl mluvčí ČD Petr Šťáhlavský.  

Plzeňský kraj objednal na příští rok u ČD vyšší objem železniční dopravy. Regionální osobní a spěšné vlaky ujedou v regionu s novým jízdním řádem o 8,5 procenta víc kilometrů než letos, tedy přes 5,96 milionu km. „Nárůst zajistí zejména nové vlaky na regionální lince P2 Klatovy - Plzeň - Beroun, kde bude postupně nasazeno 11 nových souprav RegioPanter,“ informoval obchodní manažer oblastního centra ČD Vladimír Kostelný.

Ohodnoť článek

Foto České dráhy

Štítky České dráhy, údržba vlaků, nová hala, ČD, Plzeň, údržba, Michal Kraus, RegioPanter, Motorová jednotka 844, Česko, Cheb, Klatovy, Beroun

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

České dráhy dokončují v Plzni stavbu nového depa železničních vozidel za 200 milionů  |  Doprava  |  Zprávy  |  Plzeňská Drbna - zprávy z Plzně a okolí

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.