Počasí dnes14 °C, zítra19 °C
Pátek 26. dubna 2024  |  Svátek má Oto
Bez reklam

Cyklisté v Plzni se dočkali chybějícího stometrového úseku stezky na Karlově

Chodci i cyklisté si dlouho stěžovali na dopravu v Borské ulici v Plzni. Často poukazovali na to, že se zde necítí bezpečně. Nyní už nemusí mít obavy, město v těchto dnech dokončilo nový úsek o délce 100 metrů, který propojil již hotové stezky.

„Tento úsek představoval bariéru mezi dvěma již dokončenými částmi stezky a byl dlouhodobě kritizován ze strany cyklistů a chodců. Po vzájemné domluvě se zástupci města Plzně převzal realizaci městský obvod Plzeň 3,“ vysvětluje místostarosta centrálního obvodu Petr Baloun (ODS).

Nový úsek hlavně přináší zvýšení bezpečnosti pro chodce i pěší. Původní náklady na stavbu počítaly s investicí jeden milion korun. Nakonec se podařilo vysoutěžit cenu 910 tisíc korun.

„Přestože se jedná v tomto případě pouze o úsek dlouhý sto metrů, jsem přesvědčen, že se právě zde počítá dvojnásob. Každé propojení a doplnění cyklostezek na území města přispívá ke zvýšení kvality infrastruktury a vylepšení podmínek pro rostoucí počet těch, kteří se chtějí po městě přepravovat na kole,“ uvedl náměstek primátora pro oblast dopravy a životního prostředí Michal Vozobule (TOP09).

„Jsem rád, že funguje spolupráce mezi městem Plzeň a naším obvodem, a že jsme se domluvili na řešení, které vyhovuje všem,“ vyzdvihuje  místostarosta Ondřej Ženíšek (TOP09). 

Stezka je navržena jako dělená s jedním pruhem o šířce jednoho metru pro cyklisty a přilehlým chodníkem šířky 2,25 metru. Cyklostezka je od vozovky oddělena silničním obrubníkem a bezpečnostním pásem o šířce minimálně 0,5 metru. Od chodníku je oddělena pásem z reliéfní zámkové dlažby. Povrch cyklostezky je z asfaltového betonu a chodníku z betonové dlažby. Stavba stezky trvala 2 měsíce.

Nová cyklostezka propojí centrum města s rekreační oblastí Boleveckých rybníků

Oblíbená trasa plzeňských cyklistů se dočká vylepšení. Od vyústění Luční ulice ke kruhovému objezdu v křížení ulic Jateční, Na Roudné a Na Sudech vznikne nový úsek obousměrné cyklostezky, který pomůže propojit Lochotín a Velký bolevecký rybník s...

Ohodnoť článek

Autoři | Foto Mo Plzeň 3

Štítky doprava, kolo, cyklisté, cyklistika, Karlov, Borská, Plzeň, bezpečnost, cyklista, chodník, ODS, TOP 09, Michal Vozobule

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Cyklisté v Plzni se dočkali chybějícího stometrového úseku stezky na Karlově  |  Doprava  |  Zprávy  |  Plzeňská Drbna - zprávy z Plzně a okolí

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.