Počasí dnes14 °C, zítra19 °C
Čtvrtek 28. března 2024  |  Svátek má Soňa
Bez reklam

Končí další nepříjemná uzavírka na dálnici D5, motoristům se opět otevírá cesta od Plzně na Prahu

Opravený tříkilometrový úsek dálnice u Rokycan ve směru na Prahu se během tohoto víkendu otevře řidičům. Nejpozději v pondělí bude úsek mezi kilometry 67,33 – 64,35 opět průjezdný bez omezení. V místě by se už neměly tvořit kolony.

Motoristé už budou moci najíždět na dálnici na konci přivaděče od Plzně před Ejpovicemi. Na opravené části D5 odstranili stavbaři za 229 milionů korun s DPH podélné nerovnosti na povrchu vozovky.

„Práce trvaly od první poloviny září. Samotnou opravu bylo nutné provést zejména z důvodu tvorby podélných nerovností v povrchu vozovky. Kromě oprav povrchu vozovky a středního dělícího pásu došlo v řešeném úseku k úpravě dešťové kanalizace, mostního objektu, oplocení, dále k úpravě prostupů k hláskám SOS a ochraně optické trasy a kabelového vedení,“ řekl Adam Koloušek z týmu komunikace Ředitelství silnici a dálnic (ŘSD).

Během opravy byl od 6. září uzavřen nájezd na dálnici D5 u Ejpovic (EXIT 67) ve směru na Prahu. Řidiči mířící do středních Čech nebo Prahy zatím museli najíždět na D5 buď v Černicích (EXIT 76), nebo v Rokycanech (EXIT 61).

Od minulého víkendu mohou motoristé, kteří přijíždějí od Prahy do Plzně po přivaděči z dálnice D5, opět využívat opravenou silnici od odbočky na Kyšice až k ústřednímu hřbitovu. ŘSD tam téměř čtyři měsíce opravovalo 3,2 kilometru vozovky za více než 44 milionů korun, řidiči tam mají opět k dispozici po dvou pruzích do Plzně i na Prahu.

Ohodnoť článek

Foto ŘSD

Štítky Dálnice D5, oprava, rekonstrukce, uzavírka, kolony, ŘSD, Praha, dálnice, Plzeň, Rokycany, Ředitelství silnic a dálnic, Ejpovice, Středočeský kraj

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Končí další nepříjemná uzavírka na dálnici D5, motoristům se opět otevírá cesta od Plzně na Prahu  |  Doprava  |  Zprávy  |  Plzeňská Drbna - zprávy z Plzně a okolí

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.