Počasí dnes7 °C, zítra8 °C
Sobota 20. dubna 2024  |  Svátek má Marcela
Bez reklam

Mladý řidič vjel s autem na železniční přejezd, když už blikalo červené světlo. Smetl ho vlak

Osmnáctiletý viník včerejší nehody, při níž se vlak střetl na železničním přejezdu v Holýšově s osobním automobilem značky Audi A3, čelí trestnímu stíhání. Je podezřelý ze spáchání obecného ohrožení z nedbalosti. Na přejezd vjel motorista v době, kdy svítilo červený světelný signál. O nehodě jsme informovali už ve čtvrtek.

„Při přejíždění železničního přejezdu v Holýšově v ulici Politických vězňů nerespektoval řidič dopravní značku světelný signál (dvě červená střídavě přerušovaná světla signálu přejezdového zabezpečovacího zařízení), který zakazoval vjezd na železniční přejezd. Vjel přední částí vozidla do profilu tratě před vlakovou soupravu, přičemž vlak i přes použití rychlobrzdy nestačil dobrzdit a došlo ke střetu vlaku s vozidlem,“ popsala nehodu mluvčí policie Dagmar Brožová.

Náraz vlaku do boku vozidla odmrštil automobil na budovu zabezpečovacího zařízení. Ke zranění osob ve vlaku nedošlo. Řidič Audi utrpěl lehčí zranění a záchranáři ho transportovali k ošetření do Stodské nemocnice.

V osobním vlaku kromě strojvůdce a vlakvedoucího cestovalo dalších čtyřiatřicet osob. Škoda na osobním vozidle byla vyčíslena na 40 tisíc korun, na vlaku na 80 tisíc korun a na budově zabezpečovacího zařízení na pět tisíc korun.

Hodnocení článku je 100 %. Ohodnoť článek i Ty!

Foto Policie ČR

Štítky nehoda, nehoda na přejezdu, železniční přejezd, střet s vlakem, obecné ohrožení, havárie, Holýšov, zabezpečovací zařízení, Audi A3, Audi, Stodská nemocnice, a.s.

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Mladý řidič vjel s autem na železniční přejezd, když už blikalo červené světlo. Smetl ho vlak  |  Doprava  |  Zprávy  |  Plzeňská Drbna - zprávy z Plzně a okolí

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.