Počasí dnes14 °C, zítra19 °C
Čtvrtek 28. března 2024  |  Svátek má Soňa
Bez reklam

Vlak smetl na železničním přejezdu vůz značky Audi, jeho řidič nerespektoval červené světlo

Projíždějící vlak smetl dnes odpoledne na železničním přejezdu v Holýšově na jižním Plzeňsku osobní automobil značky Audi. Řidič nerespektoval výstražné znamení a vjel na přejezd. Při střetu utrpěl pětadvacetiletý muž zranění hlavy a ruky.

„Nehoda se stala v Holýšově krátce po 13. hodině. Řidič osobního automobilu měl vjet na železniční přejezd v době, kdy svítil červený světelný signál. Vlak přijíždějící od Plzně naboural svojí přední částí do boku automobilu. Dechová zkouška u obou řidičů měla negativní výsledek,“ informovala mluvčí policie Hana Kroftová. Lehce zraněného řidiče převzali do své péče záchranáři, kteří ho transportovali do Stodské nemocnice. Není hlášeno zranění žádného cestujícího z vlaku.

„V úseku Stod - Staňkov je zavedena náhradní autobusová doprava. Nepodařilo se zajistit dostatečné množství autobusů. Cestující, kteří se nevejdou do autobusu, použijí následné vlaky regionální nebo dálkové dopravy," uvedly ČD.

Hodnocení článku je 60 %. Ohodnoť článek i Ty!

Foto Jiří Engel / Hasiči města Holýšov

Štítky nehoda, nehoda na přejezdu, železniční přejezd, střet s vlakem, Audi, Holýšov, Plzeňský kraj, Stodská nemocnice, a.s., Plzeň, Stod, Staňkov

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Vlak smetl na železničním přejezdu vůz značky Audi, jeho řidič nerespektoval červené světlo  |  Doprava  |  Zprávy  |  Plzeňská Drbna - zprávy z Plzně a okolí

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.