Počasí dnes18 °C, zítra22 °C
Pátek 29. března 2024  |  Svátek má Taťána
Bez reklam

Provoz na hlavním silničním tahu Klatovy - Plzeň přestane komplikovat oprava mostu

Motoristé se už brzy zbaví zdržení na silnici I/27 u obce Červené Poříčí, kde na hlavním tahu Plzeň - Klatovy procházel rozsáhlou opravou most přes Lhovický potok. Na středu je plánovaná technická prohlídka ze strany odboru dopravy krajského úřadu a Policie ČR. Pokud prohlídka rekonstruovaného mostu proběhne podle předpokladů, dojde již během středy k uvedení stavby do provozu v režimu předčasného užívání.

„Na místě pak budou probíhat už pouze dokončovací práce v podobě odstraňování provizorní komunikace, na kterou byl po dobu provádění stavebních úprav sveden veškerý provoz. Dále budou dokončeny dlažby a terénní úpravy. Celá stavba by poté měla být dokončena nejpozději 20. listopadu,“ potvrdil Adam Koloušek z Týmu komunikace Ředitelství silnici a dálnic ŘSD.

Po nové komunikaci se bude jezdit už bez výrazných omezení v provozu, pouze se sníženou maximální rychlostí, a to až do doby úplného dokončení stavby.

„Důvodem pro opravu mostu ležícího na silnici I/27, která je jedním z hlavních tahů na Plzeň, byl jeho již nevyhovující stavebně technický stav. Most vykazoval řadu poruch, jako například poškozenou izolaci a degradaci betonu konstrukce. Z toho důvodu bylo rozhodnuto o jeho kompletní rekonstrukci,“ vysvětlil Adam Koloušek.

Během stavebních úprav byl starý most zcela zdemolován. Na jeho místě pak byl vybudován most nový. Nosná konstrukce nového mostu je tvořena monolitickým dvoupolovým uzavřeným železobetonovým rámem. Samotný most pak byl oproti tomu starému také rozšířen. Součástí stavby byla dále i úprava odbočovacího místa na místní účelovou komunikaci. Rekonstrukce mostu přišla na téměř 16 milionů korun bez DPH.

Hodnocení článku je 100 %. Ohodnoť článek i Ty!

Foto ŘSD

Štítky most, zkušební provoz, oprava mostu, rekonstrukce mostu, Klatovsko, silnice I/27, Plzeň, oprava, Klatovy, Policie České republiky, Červené Poříčí, Ředitelství silnic a dálnic

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Provoz na hlavním silničním tahu Klatovy - Plzeň přestane komplikovat oprava mostu  |  Doprava  |  Zprávy  |  Plzeňská Drbna - zprávy z Plzně a okolí

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.