Počasí dnes18 °C, zítra22 °C
Pátek 29. března 2024  |  Svátek má Taťána
Bez reklam

Oprava křižovatky si vyžádá omezení i změny zastávek hromadné dopravy

Propadlý asfalt je důvodem opravy v křížení ulice Koperníkovy a Bendovy v Plzni. Křižovatka bude kompletně uzavřená a řidiči budou muset využít objížďku. Dobrou zprávou je, že omezení bude trvat jen pět dní. Přesto dojde k odklonu dvou trolejbusových linek. Práce začnou v podělí 11. října.

Oprava začne v pondělí 11. října v časných ranních hodinách a má skončit v pátek 15. října večer. Motoristé budou muset opravovaný úsek objíždět Hálkovou, Korandovou a Tylovou ulicí. Uzavírka se dotkne také linek MHD, i ty budou volit objížďku. „V souvislosti s tím se posunou dvě zastávky z Korandovy ulice do ulic, po kterých povede objízdná trasa trolejbusů MHD. V době opravy také nebude možné U Práce přestupovat na trolejbus linky 15 a 17,“ upřesnila mluvčí magistrátu Eva Barborková.

„Situace v křížení ulic Koperníkovy a Bendovy se postupně zhoršovala, a tak jsme museli přistoupit k opravě vozovky ještě před zimou. Asfaltový povrch se tu totiž postupně propadá v obou jízdních pruzích komunikace, po kterých jezdí mimo jiné trolejbusy. Oprava by měla trvat jen 5 dní, aby se veřejné i běžné dopravy dotkla co nejméně,“ dodal náměstek plzeňského primátora Michal Vozobule (TOP09). Oprava komunikace vyjde na 110 tisíc korun včetně DPH.

Hodnocení článku je 100 %. Ohodnoť článek i Ty!

Autoři | Foto Magistrát města Plzně

Štítky doprava, Plzeň, omezení, objížďka, oprava, Michal Vozobule, TOP 09

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Oprava křižovatky si vyžádá omezení i změny zastávek hromadné dopravy  |  Doprava  |  Zprávy  |  Plzeňská Drbna - zprávy z Plzně a okolí

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.