Počasí dnes9 °C, zítra13 °C
Čtvrtek 25. dubna 2024  |  Svátek má Marek
Bez reklam

Motorkář zahynul po střetu s dodávkou, její řidič v protisměru mu při odbočování vlevo nedal přednost

Jezdec na motocyklu nepřežil v pondělí v podvečer na Klatovsku střet s dodávkou. Motorkář zaplatil svým životem za fatální nepozornost řidiče automobilu jedoucího v protisměru, který mu nedal předost při odbočování. Náraz byl silný, že dodávku převrátil na bok. Téhož dne zasahovaly složky IZS na území Plzeňského kraje ještě u jedné smrtelné nehody. Na jižním Plzeňsku zahynul řidič osobáku, který se u Nepomuku čelně srazil s kamionem.

Tragická nehoda se stala na silnici I/27 u obce Čachrov. „Ve směru na Klatovy jel s vozidlem Citroën Berlingo jedenašedesátiletý řidič. Z dosavadního šetření a ohledání místa nehody vyplývá, že řidič citroënu na křižovatce odbočoval vlevo na obec Březí a střetl se s protijedoucím, o dvacet let mladším motocyklistou na stroji značky Ducati. Auto se po nárazu otočilo na levý bok, motocykl zůstal ležet ve svém jízdním pruhu,“ uvedla k nehodě mluvčí policie Dagmar Jiroušková.

Na místě zasahovala i letecká záchranná služba. I přes veškerou snahu záchranářů musel lékař na místě u motorkáře konstatovat úmrtí. Utrpěl zranění neslučitelná se životem. Druhého řidiče z místa nehody převezla záchranná služba do nemocnice na vyšetření. Požití alkoholu u nej policisté vyloučili provedenou dechovou zkouškou. U motocyklisty je nařízena soudní pitva. Případem se dále zabývají klatovští kriminalisté.

Hodnocení článku je 48 %. Ohodnoť článek i Ty!

Foto Policie ČR

Štítky nehoda, smrt motorkáře, tragická nehoda, Klatovsko, Plzeňský kraj, okres Klatovy, Nepomuk, Ducati, Citroën Berlingo, Čachrov, Klatovy, Březí u Týna nad Vltavou

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Motorkář zahynul po střetu s dodávkou, její řidič v protisměru mu při odbočování vlevo nedal přednost  |  Doprava  |  Zprávy  |  Plzeňská Drbna - zprávy z Plzně a okolí

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.