Počasí dnes7 °C, zítra8 °C
Sobota 20. dubna 2024  |  Svátek má Marcela
Bez reklam

Pozor, provoz na dálnici D5 od dneška komplikuje oprava úseku poblíž Ejpovic ve směru na Prahu

Sezóna oprav těch nejdůležitějších silnic v Plzeňském kraji zdaleka nekončí, naopak se od dnešního dne zahajují práce na opravě povrchu vozovky dálnice D5 v úseku mezi kilometry 67,33 – 64,35 ve směru Praha. Až do 31. října tohoto roku bude uzavřen nájezd na dálnici D5 u Ejpovic (EXIT 67).  

„Opravu dálnice v řešeném úseku je nutné provést zejména z důvodu tvorby podélných nerovností v povrchu vozovky. Kromě oprav povrchu vozovky a středního dělícího pásu jsou dále součástí stavby úpravy dešťové kanalizace, oprava mostního objektu na trase, oprava oplocení, úprava prostupů k hláskám SOS a ochrana optické trasy a kabelového vedení,“ vysvětlil Adam Koloušek z týmu komunikace Ředitelství silnic a dálnic (ŘSD).

Samotná akce se bude provádět v rámci tří etap, během kterých dojde k omezení provozu na dálnici. Doprava bude po dobu prací na silnici vedena provizorními jízdními pruhy v režimu 2+1. Cena opravy zmíněného úseku by neměla překročit vysoutěžených 189 milionů korun. Úplné zprovoznění opravovaného úseku je plánované do konce října letošního roku.

Objízdné trasy: Objízdná trasa za uzavřenou výjezdovou větev MUK Rokycany vlevo ve směru od Rozvadova na Prahu bude vedena po dálnici D5 ve směru na Prahu až do MÚK Rokycany a odtud zpět po dálnici D5 ve směru na Plzeň do prostoru MÚK Ejpovice. Objízdná trasa za uzavřenou nájezdovou větev levé poloviny MUK Ejpovice ve směru od Plzně na Prahu bude vedena ze silnice č. I/26 výjezdovou větví na silnici č. II/605 a po silnici č. II/605 přes Ejpovice do Rokycan do okružní křižovatky silnic č. II/605 a II/183. Z této okružní křižovatky po silnici č. II/183 do prostoru MÚK Rokycany a dále na dálnici D5 ve směru na Prahu.

Hodnocení článku je 100 %. Ohodnoť článek i Ty!

Foto ŘSD

Štítky Dálnice D5, rekonstrukce úseku, oprava dálnice, ŘSD, Ejpovice, dálnice, oprava, Praha, silnice, Plzeňský kraj, Rokycany, Ředitelství silnic a dálnic, Plzeň

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Pozor, provoz na dálnici D5 od dneška komplikuje oprava úseku poblíž Ejpovic ve směru na Prahu  |  Doprava  |  Zprávy  |  Plzeňská Drbna - zprávy z Plzně a okolí

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.