Počasí dnes22 °C, zítra21 °C
Sobota 21. září 2024  |  Svátek má Matouš
Bez reklam

Kamion s nákladem dlažby se zřítil ze silnice, zastavil se až nárazem kabiny do stromu

, aktualizováno 13. května 2021, 15:25

Za pomoci těžké techniky od ranních hodin pokračovaly vyprošťovací práce na uzavřené silnici I/26 mezi obcemi Babylon a Folmava na Domažlicku. Havarovalo tam nákladní vozidlo s nákladem těžké dlažby. Vůz se zřítil ze silnice, převrátil na bok a zastavil se až o vzrostlý strom, který se doslova zasekl do kabiny řidiče. Krátce po 15. hodině se podařilo vozidlo vyprostit a na komunikaci opět obnovit provoz.

„Dvaačtyřicetiletý řidič nákladního vozidla DAF jel ve směru od obce Folmava na obec Babylon. Při průjezdu levotočivé zatáčky se podle jeho tvrzení míjel s protijedoucím osobním vozidlem. Jeho řidič jel ve svém jízdním pruhu ve směru na obec Folmava v blízkosti dělící čáry. Řidič vozidla DAF najel na pravou nezpevněnou krajnici, která se pod jeho tíhou uvolnila,“ uvedla mluvčí policie Dagmar Brožová.

V důsledku toho řidič s nákladním vozidlem vjel vpravo za pravý okraj komunikace, kde postupně narazil do dopravní značky, do směrových sloupků a poté se nákladní vozidlo převrátilo na pravý bok do silničního příkopu, kde se po pravém boku sunulo ještě několik metrů. Poté kabinou narazilo do stromu, o který se zastavilo. Je zázrak, že řidič vyvázl z hrozivě zdemolované kabiny jen lehčím zraněním. Alkohol v jeho případě vyloučila dechová zkouška.

Škoda na nákladním vozidle DAF byla vyčíslena na 600 tisíc korun, škoda na návěsu KÖGEL rovněž na 600 tisíc korun. Na svislém dopravním značení a směrových sloupcích vznikla škoda 10 tisíc korun, na svršku silničního příkopu pět tisíc korun a na vzrostlých jehličnatých stromech 10 tisíc korun. 

Ohodnoť článek

Foto Policie ČR / HZSPK

Štítky nehoda kamiony, vyprošťování, objízdná trasa, havárie kamionu, převrácený automobil, Domažlicko, silnice, nákladní automobil, Babylón, DAF, okres Domažlice, Kögel, dlažba

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Kamion s nákladem dlažby se zřítil ze silnice, zastavil se až nárazem kabiny do stromu  |  Doprava  |  Zprávy  |  Plzeňská Drbna - zprávy z Plzně a okolí

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.