Počasí dnes22 °C, zítra22 °C
Pondělí 20. května 2024  |  Svátek má Zbyšek
Bez reklam

Zdrogovaný motorkář chtěl uniknout policistům i jízdou v protisměru, vyválel se před kapličkou

Své síly se rozhodl poměřit s policisty v ulicích Plzně další zdrogovaný řidič. Tentokrát se jednalo o motorkáře, který při zběsilé honičce s blikajícím policejním vozem v zádech dokázal prokličkovat ven z centra Plzně až na jižní Plzeňko. Ale jako všechny předchozí podobné honičky skončila i tato havárií pro ujíždějícího muže. Poslední stovky metrů této honičky, včetně jejího hořkého konce, můžete vidět na videu pod článkem.

Motorkáře se pokusili zkontrolovat a zastavit policisté v brzkých ranních hodinách v Doudlevecké ulici v rámci běžného výkonu služby. „Místo toho, aby zastavil, motorista zrychlil a začal policistům ujíždět. Na výzvy k zastavení pomocí výstražného a zvukového zařízení s červeným nápisem STOP nereagoval. Naopak ještě přidal a městem projížděl vysokou rychlostí. Svojí agresivní jízdou přitom ohrožoval ostatní účastníky silničního provozu,“ popsala úvod honičky policejní mluvčí Michaela Raindlová.

Motorkář ujížděl z Doudlevecké ulice ulicemi U Trati, Klatovská třída a Sukova, kdy následně najel na silnici číslo I/27 směr Přeštice do protisměru a pokračoval ve své jízdě až do obce Lišice. Tam nezvládl řízení a havaroval. Motorku položil před kapličkou u autobusové zatáčky. Policisté ho ihned zadrželi.

„Třiadvacetiletý muž se podrobil orientační dechové zkoušce na přítomnost alkoholu a orientačnímu testu na přítomnost omamných a návykových látek. Dechová zkouška měla negativní výsledek, test na drogy ukázal policistům pozitivní výsledek na amfetamin, metamfetamin,“ konstatovala policejní mluvčí.

Následnou lustrací policisté zjistili, že mladý řidič má uložen platný zákaz řízení motorových vozidel, a to až do konce roku 2022. Během své jízdy v protisměru měl ohrozit několik protijedoucích vozidel. Policisté žádají účastníky a případné svědky události, aby z důvodu svědectví osobně přihlásili na Policii České republiky.

Hodnocení článku je 100 %. Ohodnoť článek i Ty!

Foto Policie ČR

Štítky policejní honička, motorkář, zdrogovaný řidič, drogy, zákaz řízení, havárie, Plzeň, Policie České republiky, Sukov

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Zdrogovaný motorkář chtěl uniknout policistům i jízdou v protisměru, vyválel se před kapličkou  |  Doprava  |  Zprávy  |  Plzeňská Drbna - zprávy z Plzně a okolí

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.