Počasí dnes13 °C, zítra18 °C
Neděle 6. října 2024  |  Svátek má Hanuš
Bez reklam

Vážná nehoda cizinců na dálnici D5, havarovali s dodávkou převážející na vleku auto

, aktualizováno 22. dubna 2021, 9:40

Dodávka s osmičlennou zahraniční posádkou havarovala v noci na čtvrtek na dálnici D5. Na místo okamžitě vyjížděli záchranáři i hasiči. Podle původní informace, kterou měly složky IZS k dispozici, mohlo být v autě až pět zraněných osob. Dodávka s cizinci vyjela mimo těleso dálnice a skončila na zatravněném svahu. Vlek s převáženým automobilem se převrátil.

„Nehoda se stala na 98. kilometru dálnici D5 ve směru na Prahu. Po příjezdu jsme nemuseli z havarovaného automobilu nikoho vyprošťovat. Všechny osoby byly už venku z vozidla. Havarovaná dodávka převážela na přívěsu osobní automobil,“ informoval mluvčí hasičů Petr Poncar.  

„Záchranáři z místa transportovali tři cizince ve věku 35 - 45 let se středně těžkými zraněními na urgentní příjem do fakultní nemocnice v Plzni. Všichni byli při vědomí. U nehody zasahovaly tři výjezdové skupiny RZP a inspektor provozu,“ uvedl Vítězslav Sladký z krajské záchranné služby.

"Několik minut po půlnoci vyjížděly policejní hlídky k dopravní nehodě, která se stala na dálnici D5 ve směru jízdy na Plzeň. Na 98 km dálnice D5 řídil cizinec (45) dodávku tovární značky Renault s přívěsem. Uvnitř vozu bylo osm pasažérů. Řidič podle všeho nepřizpůsobil rychlost vozidla svým schopnostem a stavu vozovku, sjel z tělesa dálnice a narazil do travnatého svahu. Při nehodě se tiř lidí zranili. Alkohol policisté u řidiče vyloučili  provedenou dechovou zkouškou," uvedla mluvčí policie Ivana Jelínková. 

Hodnocení článku je 40 %. Ohodnoť článek i Ty!

Foto HZSPK

Štítky nehoda, nehoda se zraněním, nehoda dodávky, zranění cizinci, dálnice D5, Plzeňský, dálnice, Praha, Fakultní nemocnice Plzeň, Renault, Plzeň

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Vážná nehoda cizinců na dálnici D5, havarovali s dodávkou převážející na vleku auto  |  Doprava  |  Zprávy  |  Plzeňská Drbna - zprávy z Plzně a okolí

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.