Počasí dnes19 °C, zítra23 °C
Sobota 27. dubna 2024  |  Svátek má Jaroslav
Bez reklam

Motoristé i MHD se v pátek vrátí do ulice Na Roudné, která prošla rekonstrukcí

Vozovka plzeňské ulice Na Roudné je opravena, od pátku 23. dubna po ní mohou jezdit motoristé i MHD v obou směrech bez omezení. Uzavřena byla od 7. dubna od autobusové zastávky V Ráji k vyústění Luční ulice u pivovarských studní. Správa veřejného statku města Plzně využila sníženého provozu v ulici Na Roudné vyvolaného stavbou části Východního okruhu Plaská – Na Roudné a související uzavírkou k obnově asfaltového povrchu komunikace a zpevnění krajnic.

„Stávající asfaltový povrch měl trhliny a z krajnic bylo třeba odstranit nánosy a zpevnit je. Opravu přibližně 600 metrů dlouhého úseku ulice Na Roudné jsme proto naplánovali na dobu, kdy tudy projíždí minimum aut, aby byl dopad na omezení dopravy v této části města co nejmenší,“ uvedl náměstek primátora města Plzně pro oblast dopravy a životního prostředí Michal Vozobule (TOP 09). 

Během opravy trvající 15 dní, mohla motorová vozidla úsekem projíždět kyvadlově, dopravu řídili pracovníci zhotovitele. Firma zde odfrézovala dožilou horní vrstvu asfaltu a položila novou. Současně zpevnila krajnice, mimo jiné proto, aby nedocházelo k poškozování komunikace trháním na jejích krajích. Vodorovné dopravní značení se dodělá až za lepšího počasí.  

Celkové náklady na opravu povrchu vozovky a krajnic činí 1,5 milionu korun a jsou plně hrazeny z rozpočtu města Plzně. Uzavírka ulice Na Roudné v místě křížení s železniční tratí v lokalitě zvané U Součků u kruhového objezdu v křížení ulic Na Roudné a U Velkého rybníka má trvat do 17. května.

V letošním roce bude v ulici Na Roudné ještě jedna uzavírka, a to v souvislosti s výstavbou nové cyklostezky v úseku od vyústění Luční ulice u pivovarských studní ke kruhovému objezdu v křížení ulic Na Roudné a U Velkého rybníka. Toto omezení začne platit nejdříve v červenci.

Hodnocení článku je 80 %. Ohodnoť článek i Ty!

Foto Adriana Jarošová / MMP

Štítky rekonstrukce ulice, doprava v Plzni, Na Roudné, obnovení provozu, Roudné, Plzeň, doprava, Dům U Anděla, Michal Vozobule, TOP 09, městská hromadná doprava

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Motoristé i MHD se v pátek vrátí do ulice Na Roudné, která prošla rekonstrukcí  |  Doprava  |  Zprávy  |  Plzeňská Drbna - zprávy z Plzně a okolí

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.