Počasí dnes15 °C, zítra19 °C
Sobota 18. května 2024  |  Svátek má Nataša
Bez reklam

Řidiči s vozy značky AUDI srazili při odbočování mladého motocyklistu a seniora na kole

Hned dvě dopravní nehody, které způsobili při odbočování řidiči s vozy značky AUDI, vyšetřovali v rozmezí dvou hodin policisté na Rokycansku. V prvním případě řidička srazila jezdce na motocyklu. U druhé nehody nepozorný řidič smetl staršího cyklistu.

„Sedmadvacetiletá řidička ve vozidle tovární značky Audi, která jela po silnici III/2326 ve směru od Rokycan na Litohlavy, odbočovala vlevo. V té samé chvíli jel za vozidlem sedmnáctiletý řidič na motocyklu značky Kymco. Začal vozidlo předjíždět a došlo ke střetu levé přední části s pravým bokem motocyklu,“ popsala nehodu mluvčí police Hana Kroftová.  

Po střetu upadl řidič z motocyklu na komunikaci a způsobil si zranění, které si vyžádalo lékařské ošeření. Provedené dechové zkoušky u obou účastníků nehody měly negativní výsledky. Škoda byla předběžně odhadnuta na 30 000 korun.

O dvě hodiny později se dopravní policisté přesunuli na Radnicko. „Tam se sedmačtyřicetiletý řidič vozidla značky Audi jedoucí po silnici II/233 v obci Hlohovice chystal odbočit vlevo. Měl přehlédnout v protisměru jedoucího sedmašedesátiletého cyklistu. Střetu se už nepodařilo zabránit a následkem toho došlo k pádu cyklisty na přední kapotu vozidla, který nakonec upadl na přilehlý travnatý pás,“ uvedla k druhé nehodě policejní mluvčí.

Zraněného cyklistu si do své péče převzali záchranáři. I u této dopravní nehody policisté u obou účastníků vyloučili provedenými dechovými zkouškami přítomnost alkoholu. Škoda byla odhadnuta na stejnou částku jako u předchozí havárie.

Hodnocení článku je 94 %. Ohodnoť článek i Ty!

Foto Policie ČR

Štítky nehoda se zraněním, nehoda motocyklu, zraněný motorkář, zraněný cyklista, sražený cyklista, Audi, havárie, motocykl, cyklista, okres Rokycany, Rokycany, Litohlavy, Hlohovice

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Řidiči s vozy značky AUDI srazili při odbočování mladého motocyklistu a seniora na kole  |  Doprava  |  Zprávy  |  Plzeňská Drbna - zprávy z Plzně a okolí

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.