Počasí dnes20 °C, zítra24 °C
Sobota 27. dubna 2024  |  Svátek má Jaroslav
Bez reklam

Motoristy v Plzni čekají další komplikace v dopravě v oblasti Roudné a Boleváku

Řidiče v Plzni čekají zhruba měsíc trvající omezení v dopravě související s napojením komunikací na nově vybudovanou silnici I/20 v úseku Plaská - Jateční a nový kruhový objezd do ulice Na Roudné a Jateční. Silnice bude v provozu od 1. května. Nově připojovaná komunikace se budovala v rámci stavby východního okruhu.

„Ulice U Velkého rybníka bude z důvodu napojení nové komunikace v termínu od 6. dubna. do 30. dubna 2021 uzavřena, a to v úseku od křižovatky ulic Plaská x U Velkého rybníka až ke vjezdu k objektu Plaská č. 1937/14. Zároveň dojde i k úplné uzavírce chodníku, který je součástí uzavírané místní komunikace. Po dobu uzavírky bude vyznačena obousměrná objížďka, která povede ulicemi Plaská, Okounová, K Prokopávce, Malý Bolevec, v Plzni,“ informuje mluvčí MO Plzeň 1 Šárka Bachmannová.

Tím ale nová dopravní opatření nekončí. Ulice Na Roudné bude, po zprovoznění nové komunikace I/20, částečně uzavřena, a to v oblasti nové okružní křižovatky. Důvodem je stavba nové vozovky, chodníků a zastávky MHD. Předpokládaný termín uzávěry je od 1. května do 11. září 2021.

Řidiči, kteří pojedou od Doubravky nebo Roudné směrem na Bolevec, budou moci projet po novém kruhovém objezdu a následně nové komunikaci až ke křižovatce s Plaskou ulicí. Průjezd ve směru Bílá Hora bude zachován provizorní komunikací ze stávající ulice U Velkého rybníka.

„Východní okruh odkloní převážně tranzitní dopravu silnice I/20 Karlovy Vary – Plzeň – Písek - České Budějovice. Vznikne tak kapacitně dostačující komunikace, přičemž je zohledněn i budoucí nárůst intenzity dopravy,“ doplnila Bachmannová.

Hodnocení článku je 42 %. Ohodnoť článek i Ty!

Foto MO Plzeň 1

Štítky nová silnice, dopravní omezení, napojení komunikace, východní okruh, stavba silnice, kruhový objezd, Plzeň, doprava, Roudné, Velký rybník, Ulice

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Motoristy v Plzni čekají další komplikace v dopravě v oblasti Roudné a Boleváku  |  Doprava  |  Zprávy  |  Plzeňská Drbna - zprávy z Plzně a okolí

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.