Počasí dnes7 °C, zítra8 °C
Sobota 20. dubna 2024  |  Svátek má Marcela
Bez reklam

Autobusy kvůli stavbě tramvajové trati čekají o víkendu objížďky

Kvůli osazování nového mostu při stavbě tramvajové trati na Borská pole dojde v Plzni o nastávajícím víkendu k omezení dopravy. V sobotu 6. a v neděli 7. července bude uzavřena silnice I/27 a změněny trasy autobusových linek městské veřejné dopravy 24, 26, 30 a N1. Vzhledem k objížďkám bude jízdní doba autobusů prodloužena.

Linka 24 bude odkloněna ulicemi Folmavská a U Letiště. Zastávky U Darebáka a Západočeská univerzita budou pro linku 24 zrušeny. Zastávka U Letiště ve směru na Bory bude přeložena do zastávkového zálivu ve Folmavské ulici za křižovatkou s ulicí U Letiště.

Linka 26 bude odkloněna ulicemi Folmavská, U Letiště, Univerzitní. Zastávka U Darebáka bude pro linku 26 zrušena. Na objízdné trase bude odbavovat pouze v zastávce Západočeská univerzita.

Linka 30 – spoje vedené na a z Borských polí budou odkloněny ulicemi Folmavská a U Letiště (touto ulicí pouze ve směru na Borská pole). Zastávky Západočeská univerzita pro oba směry a U Letiště ve směru na Bory pro linku 30 budou zrušeny.

Linka N1 – spoje vedené na a z Borských polí odkloněny ulicemi Folmavská, U Letiště, Univerzitní. Zastávky Západočeská univerzita pro linku N1 přeloženy do prostoru obratiště Západočeská univerzita v Univerzitní ulici.

Doprava bude omezena kvůli osazování nového mostu, který se stane součástí budované tramvajové tratě. Uprostřed mostu budou jezdit tramvaje, po stranách vzniknou stezka pro cyklisty a chodník. Most překlene silnici I/27, hlavní výpadovku z krajské metropole na Klatovy.

Těžký kovový obloukový kolos, jehož délka je 38 metrů, výška necelých osm metrů a váha 350 tun, začali v úterý 2. července posouvat odborníci na své místo. Rychlost posunu byla zhruba 36 centimetrů za deset minut. V sobotu 6. a v neděli 7. července usadí most na ložiska.

Novou 1,3 kilometru dlouhou trať město nechává budovat od křižovatky Klatovská – Kaplířova – U Borského parku po ulici U Letiště, a to včetně přemostění silnice I/27. Součástí projektu je také vybudování nového terminálu městské hromadné dopravy v Dobřanské ulici a další práce. Zprovoznění nové tramvajové trati je plánováno na 15. prosince letošního roku.

Autoři | Foto město Plzeň

Štítky Plzeň, autobus, stavba, objížďka, tramvajová dráha, silnice, Západočeská univerzita v Plzni

Autobusy kvůli stavbě tramvajové trati čekají o víkendu objížďky  |  Doprava  |  Zprávy  |  Plzeňská Drbna - zprávy z Plzně a okolí

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.