Počasí dnes17 °C, zítra19 °C
Čtvrtek 9. května 2024  |  Svátek má Ctibor
Bez reklam

Sasko brázdí tramvaj pojmenovaná Plzeň, cestující sveze i poučí

Lublaň, Chemitz i Plzeň. Tramvaje u německých sousedů nesou jména měst, o kterých se pak ve vozech mohou cestující dozvědět zajímavosti z historie i současná fakta. Tramvají dodala Škoda Transportation do Saska hned 14. Jedná se o moderní vozy vybavené klimatizací i systémem pro zrakově postižené.

Chemnitz je třetím největším městem státu Sasko. Leží na severním úpatí Krušných hor. Má přibližně 245 tisíc obyvatel

Jedna z dodaných tramvají dostala tematicky jméno Pilsen. V rámci Evropského dne mobility pokřtili zástupci německého města a plzeňské Škodovky další dva vozy. Ty dostaly jména Chemnitz a Ljubljana. Zbylých jedenáct ponese jména partnerských měst Chemnitzu nebo chce-li česky, Saské Kamenice.

„Křtu tramvaje pojmenované po městě Plzni se ujal Jens Meiwald, předseda představenstva Saskokamenické dopravní akciové společnosti,“ uvedl místostarosta Chemnitzu Miko Runkel.

Zároveň dodal, že kromě nového designu jsou novinkou i informační tabule uvnitř vozu, které představují daná města, po kterých je vůz pojmenován.

Tramvaje, které dodala dopravnímu podniku v Chemnitzu Škoda Transportation jsou plně bezbariérové a vybavené klimatizací. Vozidla disponují také přehledným informačním systémem a novým audiosystémem pro zrakově postižené. Délka tramvaje je 31,4 metru, šířka 2,65 metru. Celková kapacita cestujících dosahuje až 281 lidí, z toho 64 sedících.

Hodnocení článku je 84 %. Ohodnoť článek i Ty!

Autoři | Foto město Chemnitz

Štítky doprava, tramvaj, Škoda Transportation, Chemnitz, Sasko, Plzeň, Lublaň, ŠKODA AUTO a.s., Krušné hory

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Sasko brázdí tramvaj pojmenovaná Plzeň, cestující sveze i poučí  |  Doprava  |  Zprávy  |  Plzeňská Drbna - zprávy z Plzně a okolí

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.