Počasí dnes13 °C, zítra20 °C
Pátek 26. dubna 2024  |  Svátek má Oto
Bez reklam

Solní ulice v centru Plzně je po rozsáhlé rekonstrukci hotová a pořádně prokoukla

Rekonstrukce Solní ulice je u konce a jak je vidět, pořádně prokoukla. Město Plzeň opravilo tramvajovou trať, chodníky i vozovku. Opravy byly nezbytné zejména z důvodu špatného stavu tramvajového tělesa. Vyžádaly si také rozsáhlou výluku tramvají na lince 1 i 2, a to v období od začátku července do poloviny září.

„V Solní ulici jsme zrekonstruovali tramvajovou trať a zároveň se vyměnily také inženýrské sítě, tedy vodovod, kanalizace a plynovod. V polovině září jsme pustili do Solní tramvaje. Poté do konce října zhotovitel předláždil vozovku i chodníky. Celkové náklady na opravu Solní činí 41,7 milionu korun,“ popsal rekonstrukci náměstek pro oblast dopravy a životního prostředí Michal Vozobule (TOP 09).

Plzeň zrekonstruovala tramvajovou trať v celé délce Solní ulice, od křižovatky s náměstím Republiky po křižovatku Solní x sady Pětatřicátníků. V konstrukci tramvajové trati město nově použilo místo velkoplošných panelů pevnou jízdní dráhu s pružným upevněním na plastových podkladnicích.

„Namísto svršku z betonových panelů je dlážděný kryt kolejí, čímž dochází k vizuálnímu sjednocení povrchů tramvajové trati a vozovky. Pro zhotovení hmatných prvků pro nevidomé a slabozraké město použilo přírodní žulovou dlažbu,“ doplnila technická náměstkyně Andrea Fojtíková ze Správy veřejného statku města Plzně, která rekonstrukci zajišťovala.

Hodnocení článku je 90 %. Ohodnoť článek i Ty!

Foto Plzen.eu / Richard Beneš

Štítky rekonstrukce tramvajové trati, Solní ulice, výluks tramvají, Plzeň, rekonstrukce, tramvajová dráha, Michal Vozobule, TOP 09

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Solní ulice v centru Plzně je po rozsáhlé rekonstrukci hotová a pořádně prokoukla  |  Doprava  |  Zprávy  |  Plzeňská Drbna - zprávy z Plzně a okolí

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.