Počasí dnes21 °C, zítra18 °C
Sobota 4. května 2024  |  Svátek má Květoslav
Bez reklam

Další významná železniční stanice by se mohla dočkat rekonstrukce

Cestující vlakem po Plzeňském kraji se v budoucnu zřejmě dočkají opravy jedné z významných výpravních budov. Správa železnic totiž vypsala tendr na rekonstrukci nádražní haly v Klatovech.

Aktuálně se hledá projektant, který vypracuje dokumentaci pro stavební povolení pro tento památkově chráněný objekt z roku 1959. Hodnota zakázky dosahuje téměř 17 milionů korun. Celkové investiční náklady stavby se pak předpokládají ve výši 458 milionů korun. Zahájení stavby se plánuje na březen roku 2022, práce by měly trvat přesně dva roky.

"Budova by se měla podle plánů dočkat celkové modernizace. V odbavovací hale projdou renovací veřejná WC, současně budou upraveny prostory pro dopravce a pro komerční využití. Ve druhém podlaží vznikne v rámci připravovaného autobusového terminálu zázemí pro řidiče autobusů. Ze severního křídla budovy sem budou přesunuty lékařské ordinace, které budou z odbavovací haly přístupné nově navrženým schodištěm a výtahem," uvedla mluvčí Správy železnic Nela Friebová.

Opravy se dotknou také prvního nástupiště a novinkou bude i instalace jednotného informačního a orientačního systému.

Ohodnoť článek

Autoři | Foto Jana Sůvová

Štítky Správa železnic, rekonstrukce nádraží, nádraží Klatovy, tendr na projektanta, nádražní hala, Správa železniční dopravní cesty, Plzeňský kraj, Klatovy, rekonstrukce

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Další významná železniční stanice by se mohla dočkat rekonstrukce  |  Doprava  |  Zprávy  |  Plzeňská Drbna - zprávy z Plzně a okolí

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.