Počasí dnes14 °C, zítra19 °C
Pátek 26. dubna 2024  |  Svátek má Oto
Bez reklam

Majitelé elektromobilů mohou od září zdarma parkovat v plzeňských ulicích

Parkování do 24 hodin budou mít bezplatné elektromobily. Toto pravidlo bude platit od 1. září 2020 do 31. srpna 2023. V Plzni se to týká odhadem zatím jen několika desítek vozů. Schválili to radní města Plzně na svém pondělním jednání.

K tomuto opatření vedení města přistoupilo, aby podpořilo moderní vozidla s nízkými emisemi oxidu uhličitého v rámci reakce na negativní klimatické změny. „Na tomto bodě jsme se shodli již v programovém prohlášení, přičemž se bude jednat o opatření dočasné. Příští vedení města pak může rozhodnout o jeho prodloužení, nebo naopak zrušení v momentě, kdy by se počet těchto šetrných vozů rozrostl natolik, že by parkování zdarma narušovalo funkci celého parkovacího systému,“ vysvětlil náměstek primátora pro oblast dopravy a životního prostředí Michal Vozobule (TOP 09).

Má-li vozidlo emise pod 50 g CO2/km, může zažádat o speciální registrační značku s označením EL. Tento parametr splňují všechny elektromobily a také některé plug-in hybridy, dále vozidla na vodíkový pohon. Změna registrační značky není povinná, záleží na majiteli vozidla, zda si na něm ponechá klasickou registrační značku, nebo si zažádá o vydání speciální.

Ohodnoť článek

Foto Pixabay.com

Štítky elektromobilita, parkování, elektromobily, bezplatné parkování pro elektromobily, elektromobil, Plzeň, SPZ, Michal Vozobule, TOP 09

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Majitelé elektromobilů mohou od září zdarma parkovat v plzeňských ulicích  |  Doprava  |  Zprávy  |  Plzeňská Drbna - zprávy z Plzně a okolí

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.