Počasí dnes24 °C, zítra26 °C
Pondělí 29. dubna 2024  |  Svátek má Robert
Bez reklam

Řidič se vyhýbal ptáku na silnici, přejel do protisměru a naboural další automobil

Podle rad dopravních expertů se rozhodně neřídil jednatřicetiletý motorista. Ve snaze zabránit střetu s ptákem stál na vozovce, vyjel do protisměru, kde narazil do projíždějícího automobilu. Odborníci před podobnými úhybnými manévry varují, protože mnohdy končí právě tímto nešťastným způsobem. Lepší je chytit pevně volant, brzdit a pokud je to nevyhnutelné, zvíře srazit.

Dva osobní automobily se srazily mezi obcemi Všekary a Černovice na Domažlicku. „Řidič vozu značky Opel Astra se v prostoru mírné levotočivé zatáčky podle jeho slov vyhýbal ptákovi, který stál na silnici, přejel s vozidlem do protisměru, kde se bočně střetl se Škodpou Octavia, kterou řídil pětačtyřicetiletý muž. Alkohol u obou řidičů vyloučila dechová zkouška,“ uvedla mluvčí policie Dagmar Brožová.

Při dopravní nehodě se oba řidiči lehce zranili, na ošetření do nemocnice je odvezli záchranáři. Škoda na osobním automobilu Opel Astra byla vyčíslena na 20 tisíc korun, na osobním automobilu Škoda Octavia vznikla škoda 200 tisíc korun.

A co přesně radí odborníci pro chvíli, kdy řidiči zvíře zkříží cestu? Je nejlepší pevně chytnout volat, začít brzdit a popřípadě zvíře srazit. Podle dostupných odhadů odborníků může až třetina všech nehod, při nichž auto vrazí do stromu, vzniknout proto, že se řidič snaží vyhnout zvířeti. Při snaze vyhnout se zvířeti se vozidlo velmi často dostane také do protisměru, kde se může čelně srazit s protijedoucím autem.

Hodnocení článku je 60 %. Ohodnoť článek i Ty!

Foto Policie ČR

Štítky nehoda, střet dvou automobilů, nehoda se zraněním, střet se zvěří, úhybný manévr, ptáci, automobil, Opel Astra, Škoda Octavia, ŠKODA AUTO a.s., okres Domažlice, Černovice, Všekary, silnice

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Řidič se vyhýbal ptáku na silnici, přejel do protisměru a naboural další automobil  |  Doprava  |  Zprávy  |  Plzeňská Drbna - zprávy z Plzně a okolí

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.