Počasí dnes6 °C, zítra7 °C
Pátek 19. dubna 2024  |  Svátek má Rostislav
Bez reklam

Léto v Plzni je ve znamení oprav mostů pro auta i lávek pro pěší a cyklisty

Hned několik mostů pro automobily a lávky pro pěší i cyklisty opraví město Plzeň přes letní prázdniny.  Největší opravou, která výrazně ovlivňuje dopravu, je oprava mostu v Těšínské ulici přes Úslavu. Plzeň také dokončí vloni započatou opravu Rooseveltova mostu či opraví most v Koperníkově ulici. Z lávek prochází opravou Vokounova lávka či lávka v Českém údolí.

„Stěžejními investicemi v letošním roce do oprav a mostů je dlouhodobá oprava mostu přes Radbuzu v Liticích, dokončení opravy Rooseveltova mostu, která započala v minulém roce, kdy letošní opravy dolní stavby již neomezí provoz. Největší dopravní komplikace přes letní prázdniny způsobuje oprava mostu v Těšínské ulici na Doubravce, který je uzavřen pro osobní automobily až do konce srpna,“ vysvětlil náměstek pro oblast dopravy a životního prostředí Michal Vozobule (TOP09).

Most přes Úhlavu v Těšínské ulici:

Během července a srpna opraví Správa veřejného statku města Plzně most PM-018 přes řeku Úslavu v Těšínské ulici na Doubravce. Oprava si žádá úplnou uzavírku pro osobní automobily do 31. srpna. Pro městskou hromadnou dopravu je zachován jeden jízdní pruh, stejně tak přes most projedou cyklisté a projdou chodci. Město provede celoplošnou opravu obrusné vrstvy asfaltu v tloušťce 50 milimetrů, vymění se také dožilý a nevyhovující dilatační mostní závěr a obnoví vodorovné dopravní značení.

Rooseveltův most:

Rooseveltův most spojující čtvrť Roudnou s centrem Plzně prošel kvůli zhoršenému stavu mostní konstrukce opravou, která začala v loňském roce. Letos o letních prázdninách dokončí město opravu spodní stavby Rooseveltova mostu v části přes Tyršovu ulici a bude provedena sanace pilířů od Tyršovy ulice až po ulici Truhlářská k řece Mži. Náklady na opravu jsou 12,2 milionu korun. Dokončení opravy mostu ze strany města Plzně neomezí dopravu po Rooseveltově mostě, vyjma krátkodobé uzavírky během osazování nových ložisek a zúžení průjezdu pod mostem v Tyršově ulici během oprav. Práce se zahájí 27. července a délka provádění prací je stanovena na 70 kalendářních dnů.

Most v Koperníkově ulici:

Správa statku opraví povrch vozovky mostu PM-004 v Koperníkově ulici v termínu od 31.července do 3. srpna. „Odfrézujeme současný povrch mostu od křižovatky s ulicí Borská po křižovatku s ulicí Hálkova, provedeme důkladnou penetraci a položíme novou vrstvu asfaltu. Na závěr opravíme nátěr zábradlí v místech poškození, což je cca 20 procent plochy. Most bude po dobu oprav uzavřen pro veškerou dopravu,“ vysvětlila technická náměstkyně Správy veřejného statku města Plzně Andrea Fojtíková.

Most přes Radbuzu v Liticích:

Od března až do 1. listopadu je uzavřen pro veškerou dopravu most přes Radbuzu v Liticích v ulici K Valše. „Dochází ke kompletní výměně nosné konstrukce mostu. Nyní se připravuje nová vozovka z Litic i z Valchy a nový most oproti původnímu bude mít také chodník pro pěší. Bude proto přibližně o dva metry širší. Celkové náklady na opravu jsou 43,4 milionu korun,“ doplnil Václav Šašek, technik mostů Správy veřejného statku města Plzně.

Most Tyršův sad:

Most Tyršův sad PM-063 na silnici I/27 projde jednodenní opravou povrchu mostních závěrů a nyní probíhající sanací podpěr. Oprava povrchu mostních závěrů je naplánována na pátek 7. srpna. Dojde pouze k částečnému omezení provozu během opravy mostních závěrů, most bude průjezdný vždy jedním jízdním – po polovině vozovky.

Lávka České údolí:

Lávka pro pěší a cyklisty v Českém údolí PM-050 mezi ulicí K Lávce a Valchou bude od 27. července maximálně 30 dní úplně uzavřena. Město opraví přímo pochozí izolaci lávky.

Lávka Božkov – Koterov

Lávka spojující Božkov a Koterov PM-047 projde lokální opravou nátěrů a okamenování u podpěr. Opravy na lávce se již dokončují a omezují provoz pro pěší a cyklisty pouze částečně.

Lávka Cukrovarská:

Lávka PM-045 prošla opravou na začátku července, byly opraveny nátěry zábradlí a sanován povrch opěr. Lávka slouží pěším a cyklistům již bez omezení.

Vokounova lávka:

Na přelomu června a července se opravila lávka přes Úhlavu ve Sporné ulici, tzv. Vokounova lávka. Došlo k opravě přímo pochozí izolace lávky.

Lávky Koperníkova ulice:

Správa veřejného statku města Plzně během června – července opravila lávky v Koperníkově ulici přes železniční trať. Město opravilo nátěry a vodorovné značení a taktéž byla vyměněna přímo pochozí izolace. Lávky jsou již bez omezení otevřeny.

Plzeň během letních prázdnin také opraví chodník a cyklostezku nad podchodem PM-095 v ulici Železniční. Oprava si vyžádá celkovou uzavírku chodníku a cyklostezky v úseku od Železniční ulice po most přes nádraží. Na chodníku se opraví současná dlažba, cyklostezka získá nový asfaltový povrch. Uzavírka je předběžně plánována na měsíc srpen.

Ohodnoť článek

Foto Martin Pecuch

Štítky opravy mostů, opravy lávek, město Plzeň, rekonstrukce, oprava, lávka, Plzeň, cyklista, Úslava, České Údolí, Litice, Radbuza, Doubravka, Michal Vozobule

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Léto v Plzni je ve znamení oprav mostů pro auta i lávek pro pěší a cyklisty  |  Doprava  |  Zprávy  |  Plzeňská Drbna - zprávy z Plzně a okolí

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.