Počasí dnes14 °C, zítra19 °C
Pátek 26. dubna 2024  |  Svátek má Oto
Bez reklam

Hasiči i záchranáři dnes ráno zasahovali u dvou nehod kamionů

, aktualizováno 22. června 2020, 9:48

Brzy ráno dnes vyjížděli do akce hasiči na silnici spojující Nýřany a Pankrác, kde havaroval kamion. V půl páté ráno se mu utrhl návěs a následně sjel do příkopu. Ráno dále havaroval další kamion, tentokrát na jižním Plzeňsku, který se převrátil na bok a vysypal převážený náklad.

„Po kolizi se u komionu poškodila palivová nádrž, ze které uniklo asi 50 litrů nafty. Hasiči zbylou naftu přečerpali a informovali odbor životního prostředí. V 5.30 hodin už byla komunikace opět zprůjezdněna,“ informoval krajský mluvčí hasičů Petr Poncar.  

Další kamion dnes ráno havaroval mezi obcemi Číčov a Borovno na jižním Plzeňsku, kde se převrátil do příkopu. Vozidlo značky DAF převáželo sypkou asfaltovací směs. K nehodě startoval i vrtulník letecké záchranné služby. „Dvaapadesátiletého řidiče jsme transportovali pozemní cestou s lehkým zraněním na urgentní příjem do plzeňské fakultní nemocnice,“ informovala Andrea Divišová z krajské záchranné služby.

„Řidič před cedulí Borovno sjel vpravo mimo komunikaci. Příčinou dopravní nehody je podle prvotního šetření způsob jízdy, kdy vjel nákladní automobil vpravo na krajnici, která se utrhla. Doprava v místě nehody bude řízena kyvadlově ještě přibližně dvě hodiny. Alkohol u řidiče vyloučila dechová zkouška,“ uvedla k nehodě mluvčí policie Ivana Jelínková.

Ohodnoť článek

Foto HZSPK

Štítky Nehoda, kamion, poškozená nádrž, unikající nafta, hasiči, Plzeňský, havárie, Plzeňský kraj, Nýřany, Pankrác, Borovno, DAF, Andrea Divišová, Fakultní nemocnice Plzeň, Číčov

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Hasiči i záchranáři dnes ráno zasahovali u dvou nehod kamionů  |  Doprava  |  Zprávy  |  Plzeňská Drbna - zprávy z Plzně a okolí

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.